Officieel: Apple onthult op 27 oktober de nieuwe MacBook Pro (en meer)

Lars Paijmans
19 oktober 2016, 22:05
2 min leestijd
Officieel: Apple onthult op 27 oktober de nieuwe MacBook Pro (en meer)

Apple heeft de officiële uitnodigingen voor het volgende Apple-event verstuurd met de slogan ‘Hello again’. Op 27 oktober worden hier volgens de geruchten de nieuwe MacBook Pro 2016, MacBook Air en iMac onthuld.

Lees verder na de advertentie.

Mac-event officieel aangekondigd met uitnodiging

Al jaren wachten Mac-eigenaren op een nieuwe versie van de MacBook Pro, de populairste laptop uit de Mac-familie. Meer dan vijf jaar moesten we het met een MacBook Pro doen die er exact hetzelfde uitzag. Daar komt volgende week donderdag 27 oktober om 19:00 uur Nederlandse tijd verandering in. Dan organiseert Apple namelijk het ‘Hello again’-event, waar we onder meer een compleet vernieuwde MacBook Pro 2016 te zien krijgen. Mooi op tijd voor de feestdagen.

Mac-event officieel

Al maanden gaan er geruchten over een nieuwe MacBook Pro met een OLED-touchscreenbalk die de functietoetsen vervangt. Dit aanraakgevoelige scherm komt recht boven de nummertoetsen te zitten en past zich aan op de programma’s die je gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een minispeler voor Spotify die je hier op kunt zetten, zodat je tijdens het werken snel je muziek kunt pauzeren of het volume kunt aanpassen.

Naast de OLED-balk zal Apple de nieuwe MacBook uitrusten met de nieuwe Skylake-chips, die niet alleen krachtiger maar ook energiezuiniger zijn dan de huidige chip in de MacBook. Verschillende bronnen hebben dit in aanloop naar het Mac-event onthuld. Daarnaast zou Apple de Pro een design geven dat beter aansluit bij dat van de 12 inch-MacBook, en heb je de keuze uit verschillende kleuren waaronder roségoud en space grijs.

Meer dan een MacBook Pro

De MacBook Pro is mogelijk niet de enige onthulling die Apple voor ons in petto heeft tijdens het Mac-event op 27 oktober. Ook een nieuwe MacBook Air zou onderweg zijn, evenals een iMac en een 5K Display. De enige Mac die we niet hoeven te verwachten is het 12 inch-model, aangezien deze eerder dit jaar al opgeknapt werd met een nieuwe editie. De redactie van iPhoned zit op de avond van het Mac-event uiteraard in de startblokken om jou zo snel en volledig mogelijk van het laatste nieuws te voorzien.

Wil je meer weten over alle mogelijke aankondigingen? Neem dan een kijkje in het onderstaande artikel met onze voorspellingen.

Lees ook: Dit verwachten we van Apples 2016 MacBook-event

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen