‘Apple onderzoekt dynamisch E-ink toetsenbord voor 2018 Macs’

Lars Paijmans
19 oktober 2016, 13:04
2 min leestijd
‘Apple onderzoekt dynamisch E-ink toetsenbord voor 2018 Macs’

Terwijl de verwachtingen voor een nieuwe MacBook Pro hoog gespannen zijn, blikt de Wall Street Journal alvast vooruit naar de volgende generatie Apple laptops. Voor 2018 zou Apple namelijk een Mac E-ink toetsenbord overwegen. Maar wat kun je hier mee?

Lees verder na de advertentie.

Waarom een aanpasbaar Mac E-Ink toetsenbord?

Talloze geruchten wijzen erop dat Apple volgende week een nieuwe MacBook Pro aankondigt met een OLED-touchscreen boven het toetsenbord. Hier komen afhankelijk van de programma’s die je gebruikt verschillende knoppen te staan. Apple zou dit concept twee jaar later verder uit willen diepen met een MacBook E-ink toetsenbord.

Mac E-Ink toetsenbord

Dit toetsenbord bestaat uit knoppen waar de symbolen knop voor knop aangepast kunnen worden. Zo kun je tijdens het verwerken van tekst bijvoorbeeld gewoon letters en cijfers op je toetsen zien, terwijl ze plaats maken voor emoji als je een knoppencombinatie indrukt. Dit zou het bovendien versimpelen om tussen verschillende toetsenbordindelingen te schakelen zoals QWERTY en AZERTY.

De afgelopen weken dook al vaker het verhaal op over een futuristisch klinkend Mac-toetsenbord met toetsen die zich aanpassen aan de gebruiker. Deze waren echter nog niet erg concreet, maar vandaag bundelt de Wall Street Journal de vage geruchten en combineert deze met eigen bronnen.

Deze stellen dat Apple een samenwerking aangaat met de Australische startup Sonder. Of Apple op den duur Sonder overneemt is niet duidelijk, maar de techniek van het E-ink toetsenbord heeft duidelijk Apples interesse gewekt. Op de website

Zo zou Tim Cook al met Apple-fabrikant Foxxcon gesproken hebben over de productie van deze nieuwe Mac toetsenborden. 2018 is echter nog ver weg, dus nemen we dit gerucht met een gezonde korrel zout. Als Apple echter daadwerkelijk deze nieuwe toetsenborden overweegt, moet het bedrijf ruim op tijd met voorbereidingen beginnen.

Vooralsnog zijn onze ogen echter gericht op de MacBooks van 2016. Die zijn volgens de laatste geruchten slechts een weekje van ons verwijderd. Op 27 oktober zou Apple namelijk een speciaal Mac-event organiseren in Cupertino.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen