Waarom de Mac Intel-chips in 2020 inruilt voor ARM-chips

Lars Paijmans
22 februari 2019, 9:02
2 min leestijd
Waarom de Mac Intel-chips in 2020 inruilt voor ARM-chips

Na jaren van trouwe dienst kijkt Apple vanaf 2020 verder dan Intel voor de chips in de Mac. Maar waarom wil het bedrijf zo graag deze stap zetten?

Lees verder na de advertentie.

Waarom de Mac ARM-chips gaat gebruiken

De afgelopen maanden hebben we al meerdere geruchten gehoord over deze overstap, en Axios bevestigt dit nu met eigen bronnen. Volgens de website zijn ontwikkelaars en ook Intel zelf het er over eens dat de eerste Mac met een ARM- in plaats van een Intel-chip volgend jaar op de markt komt.

Mac ARM-chips

Dat Apple deze stap zet heeft verschillende redenen. Zo is het een belangrijk onderdeel van de missie van het bedrijf om Macs, iPhones en iPads samen te laten werken en dezelfde apps te laten draaien. Eerder deze week schreef Bloomberg nog dat Apple van plan is om dit project in 2021 af te ronden, zodat ontwikkelaars maar één app hoeven te maken die vervolgens op iOS en macOS werkt.

Vorig jaar zette Apple hiervoor zelf al de eerste stap door de iOS-apps van Aandelen, Dictafoon en Home naar de Mac over te zetten. Dit jaar kunnen ontwikkelaars iPad-apps makkelijker naar macOS overzetten en in 2020 zijn de iPhone-apps aan de beurt. Op die manier is het bedrijf in 2021 klaar om een compleet nieuw platform te lanceren, dat de verschillende apparaten van Apple beter met elkaar laat samenwerken.

Minder uitstel, betere prestaties

Hoewel dit platform de belangrijkste reden is, spelen er ook nog andere zaken mee. Zo zou het uitstellen van chips door Intel er meerdere malen voor hebben gezorgd dat Apple noodgedwongen nieuwe Macs ook moest uitstellen. Als Apple zijn eigen ARM-chips produceert, hoeft het bedrijf hier geen rekening meer mee te houden.

Tot slot heeft de overstap waarschijnlijk positieve gevolgen voor de prestaties van de Mac. Met de A-serie chips in de iPhone en iPad heeft Apple al bewezen de beste prestaties in de markt te kunnen maken, dus zal ook de Mac hier zijn voordeel mee kunnen doen.

Lees ook: iOS en macOS worden niet gecombineerd, maar komen wel samen

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Axios
Bron afbeelding: Viktor Kadar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu