iPhoned-maandthema van mei: Toegankelijkheid

Lars Paijmans
1 mei 2018, 15:12
1 min leestijd
iPhoned-maandthema van mei: Toegankelijkheid

Mei is officieel begonnen, dus trappen we vandaag ook een nieuw maandthema op iPhoned af. Het vijfde thema van 2018 draait volledig om Toegankelijkheid; de manier waarop Apple zijn apparaten geschikt maakt voor mensen met een beperking.

Maandthema Toegankelijkheid

Voor veel mensen is het gebruiken van een iPhone heel logisch, maar als je een beperking hebt, kunnen zaken als een WhatsApp-berichtje sturen of de homeknop indrukken een stuk minder vanzelfsprekend zijn. Gelukkig maar dat er in iOS, macOS en watchOS tal van opties verwerkt zitten, die deze functies zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen.

Toegankelijkheid emoji

Om daar deze maand uitgebreid bij stil te staan, maken we van Toegankelijkheid ons maandthema van mei 2018. De hele maand kijken we naar de manieren waarop Apples apparaten specifieke functies hebben om bijvoorbeeld mensen met gehoorproblemen of een visuele beperking een handje te helpen. Apple heeft bovendien toegezegd hier in de toekomst alleen nog maar meer aandacht aan te besteden, dus blikken we ook vooruit naar de punten die Apple nu nog kan verbeteren.

Ingesproken artikelen

Als extraatje zullen we alle artikelen die we deze maand schrijven voor mensen met een visuele beperking in zijn volledigheid inspreken. Deze artikelen zijn voorzien van een afspeelknop aan de bovenkant van het verhaal, zodat het hele artikel niet alleen te lezen, maar ook te beluisteren is.

Lees je deze artikelen in onze iPhoned-app, dan klik je op een link om direct naar het audiobestand te gaan. Op die manier hopen wij ook onze toegankelijkheid te verbeteren, iets waar we ons met iPhoned ook meer voor in willen gaan zetten.

Laat vooral ook weten welke maandthema’s jij graag terugziet op iPhoned, of welke fotografie-gerelateerde artikelen we absoluut niet over mogen slaan. Dit kan via een reactie onder dit artikel, of een mailtje naar redactie@iphoned.nl.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen