Het nieuwe iPhoned-maandthema van maart: Siri

Florence Peeters
1 maart 2019, 19:17
2 min leestijd
Het nieuwe iPhoned-maandthema van maart: Siri

Apples slimme spraakassistent gaat al even mee, maar is nog lang niet uitgegroeid. De concurrentie stijgt en ook de intelligentie van Siri zelf wordt steeds uitgebreider. Deze maand zoomen we op de spraakassistent in met een speciaal maandthema.

Maandthema Siri op iPhoned

Iedere maand zetten we een specifiek thema in het zonnetje met een maandthema. Zo hebben we begin dit jaar allerlei beginnerstips gegeven, uitgebreid iPhone-fotografie behandeld en alles rondom HomeKit onderzocht. De maandthema’s geven ons als redactie de kans en ruimte om onderwerpen uitgebreid te behandelen, door er tijd voor vrij te maken.

In maart 2019 is het maandthema Siri aan de beurt. Google en Amazon blijken steeds sterkere concurrenten te zijn met hun assistenten: de Google Assistent en Alexa. Apple knokt hard terug en wil zelfs een nieuwe koers gaan varen om Siri even succesvol en slim te maken als de concurrentie.

Zo zoomen we in op wat voor manieren we Siri in de toekomst terug gaan zien, bijvoorbeeld in een AR-bril. Maar we kijken niet alleen naar de toekomst van de slimme spraakassistent, want de mogelijkheden met Siri zijn nu al enorm groot. Deze maand willen we jou daarom ook laten zien wat je allemaal met die assistent in je Apple-apparaat kan.

Denk bijvoorbeeld aan welke apps je gemakkelijk kan besturen via Siri, of wat de meest handige Siri Shortcuts zijn. Ook zoeken we uit waarom Siri volgens onderzoeken doorgaans iets ‘dommer’ is dan andere spraakassistenten. Daarnaast laten we je zien hoe je Siri personaliseert en hoe de spraakassistent je bijvoorbeeld kan helpen op vakantie.

Laat van je horen!

Heb jij zelf een onderwerp dat we absoluut niet mogen vergeten deze maand, of heb je alvast een toekomstig maandthema bedacht? Laat dan van je horen in een reactie onder dit artikel, of stuur een mailtje naar redactie@iphoned.nl.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu