‘Nieuwe MacBook Pro draait op M1X-chip, krachtigere M2 verschijnt in 2022’

Lars Paijmans
7 juli 2021, 8:51
1 min leestijd
‘Nieuwe MacBook Pro draait op M1X-chip, krachtigere M2 verschijnt in 2022’

Iedereen die wacht op een Mac met Apples M2-chip, zal volgens een nieuw gerucht tot 2022 moeten wachten. Apple heeft andere plannen voor de MacBooks die nog in 2021 verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

M2-chip verschijnt in MacBook Air 2022

Er moeten dit jaar nog een aantal Macs verschijnen, maar de tweede generatie van Apples M-serie zal tot 2022 moeten wachten. Dat zegt Twitter-gebruiker Dylandkt, iemand die al een paar jaar correcte informatie blijkt te hebben over onaangekondigde Apple-producten.

MacBook Air 2021 renders

Hij zegt dat de nieuwe MacBook Air op schema ligt om in de eerste helft van 2022 te verschijnen. Zoals we al eerder hoorden, zou deze Mac een gloednieuw (kleurrijk) ontwerp krijgen en de eerste MacBook zijn die op de M2 draait: een zelfontworpen chip van Apple die de processors van Intel sinds vorig jaar vervangt.

Dit betekent echter niet dat de MacBook Pro en ‘krachtigere iMac‘ die dit jaar nog in de schappen verschijnen nog steeds op de M1-chip draaien. Apple zou een krachtigere variant hebben ontwikkeld die ‘M1X’ heet.

M1X wordt krachtiger dan M1-chip

Daarmee volgt het bedrijf een soortgelijke strategie als met de iPad. De Pro-tablets van Apple draaiden ook jaren op ‘X-versies’ van de A-chips die we in de iPhone tegenkwamen.

Als we de geruchten mogen geloven, verschijnen dit jaar nog twee nieuwe Macs: een nieuwe MacBook Pro met een aangepast design en meer aansluitingen en een krachtigere iMac met een groter scherm.

Ook deze iMac zal naar verwachting een nieuw design krijgen dat in lijn ligt met de 24 inch-iMac die eerder in 2021 verscheen. Deze hebben we inmiddels uitgebreid getest. Check onderstaande video en iMac 2021 review om te zien wat wij van de grootste iMac-upgrade in jaren vinden.

iMac 2021 review: Alles-in-één nieuw jasje
Bron: Twitter
Bronnen afbeeldingen: Jon Prosser, Jon Prosser
Categorie: Geruchten
Merk: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen