Apple noemt nieuwe MacBook Pro in YouTube-tags van WWDC 2021

Bram Lettenmeijer
9 juni 2021, 20:04
2 min leestijd
Apple noemt nieuwe MacBook Pro in YouTube-tags van WWDC 2021

Tijdens Apples WWDC 2021-keynote waren onze verwachtingen hooggespannen. Helaas bleef de veelbesproken MacBook Pro met M1X-chip uit. Toch heeft Apple het apparaat wel in de metadata van de keynote op YouTube genoemd.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro met M1X-chip ontdekt

Dankzij geruchten van Apple-analisten Jon Prosser en Daniel Ives hoopten we op een nieuwe MacBook Pro met een geüpgradede M1X-chip tijdens Apples WWDC-keynote. De laptop werd echter niet aangekondigd. Opvallend genoeg is het apparaat wél genoemd in de vorm van een tag, die in de metadata van de keynote te vinden is. De dubieuze tag werd ontdekt door Apple-YouTuber Max Balzer.

Tijdens het uploaden van een video op YouTube krijg je de optie om tags toe te voegen. Deze tags zorgen ervoor dat je video door een zo groot mogelijk publiek gezien wordt. Naast de tag ‘M1X MacBook Pro’ zijn ook meer vanzelfsprekende termen zoals ‘iOS 15’, ‘WWDC’ en ‘Developer’ in de metadata van de video verborgen.

Slimme socialmedia-truc?

Apple bevestigt met de tag af te weten van de M1X-chip. Of dat komt omdat ze zelf aan de chip werken of omdat het bedrijf slim inspeelt op de geruchten, is niet bekend. De tag kan impliceren dat het niet lang meer duurt voordat we de nieuwe MacBook Pro met een M1X-chip te zien krijgen.

Misschien was de tag slechts een slimme socialmedia-truc. Apple was waarschijnlijk op de hoogte van de geruchten rondom de nieuwe MacBook Pro. Door de tag toe te voegen aan de keynote, kon deze mooi meeliften op de hype rondom de nog onaangekondigde laptop.

Meer over de nieuwe MacBook Pro

Dankzij gelekte schematische tekeningen en een flinke dosis geruchten hebben we al een aardig beeld van deze nieuwe Macs. Voor het eerst sinds 2016 gaat het design op de schop, met een ontwerp dat meer past bij de iPhone 12 en iPad Pro 2021 met scherpere randen.

Daarnaast wordt de Touch Bar geschrapt en keren de fysieke functietoetsen terug. Ook zal deze MacBook Pro weer allerlei aansluitingen hebben naast usb-c. Uit gelekte informatie is gebleken dat de hdmi- en sd-kaart-aansluitingen voor het eerst sinds 2015 terugkeren naar de MacBook Pro. Daardoor zul je minder vaak een adapter nodig hebben.

Uiteraard volgt de redactie van iPhoned de ontwikkelingen rondom de nieuwe MacBook Pro nauwlettend. Volg ons via onze app, of schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen.

Meer Apple-nieuws:

Bron: Max Balzer
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen