De Lunecase toont notificaties op je iPhone-hoesje

Rutger Otto
30 april 2014, 10:33
2 min leestijd
De Lunecase toont notificaties op je iPhone-hoesje

Een nieuw Kickstarterproject haalt geld op voor een hoesje dat je met de achterkant op de hoogte houdt van inkomende berichten of telefoontjes. En het mooiste? Het slurpt geen batterij op, maar werkt met elektromagnetische straling.

Lees verder na de advertentie.

lunecase

Leg jij je iPhone altijd met het scherm naar beneden op tafel, maar mis je daardoor belangrijke telefoontjes of berichten? Dan biedt Lunecase uitkomst. Het is een Kickstarterproject van het Oekraïense bedrijf Concepter. De Lunecase lijkt een ordinair iPhone hoesje, maar heeft een gave functie: wanneer je gebeld of gesmst wordt, licht een icoontje op de achterkant op. Bij bellen een telefoontje, bij berichten een tekstballon.

Elektromagnetische straling en ledlampjes

De Lunecase hoeft niet te worden aangesloten en verbruikt geen batterij. In plaats daarvan werkt het met een klein beetje elektromagnetische straling dat de iPhone uitstoot, maar dat nooit werd gebruikt. ‘Use the unused’, noemen de makers dat.

Het werkt heel simpel. Je hoeft de case enkel om je iPhone te klemmen en het werkt al. Momenteel worden de hoesjes alleen gemaakt voor iPhone 5, iPhone 5s en iPhone 5c. De Lunecase registreert of je gebeld of gesmst wordt en zet de straling vervolgens om in ledlampjes, die oplichten in het juiste icoontje. Volgens de makers is het hoesje niet dikker dan andere populaire hoesjes die op de markt zijn.

Natuurlijk kun je ook gewoon gebruik maken van de notificaties die op je scherm komen, maar als je alleen bereikbaar wil zijn voor telefoon en sms is dit een mooie oplossing met een sterk stukje technologisch vernuft.

Lunecase Bestellen via Kickstarter

De case is te bestellen via Kickstarter. Concepter heeft in een dag het streefbedrag van 50 duizend dollar al binnengehaald en is dus een succes te noemen. Het hoesje is vanaf 44 dollar inclusief verzendkosten naar Nederland verkrijgbaar. Omgerekend komt dat neer op zo’n 32 euro en je hebt dan de keuze tussen een zwart of wit hoesje. Wanneer je een Lunecase bestelt, heb je hem rond augustus dit jaar in huis.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu