De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Luister hier alvast naar de promo voor Beats 1

Rutger Otto
30 juni 2015, 12:13
2 min leestijd
Luister hier alvast naar de promo voor Beats 1

Vanavond gaat Apple’s radiozender Beats 1 van start. Ben je benieuwd hoe dat gaat klinken, luister hier dan vast naar een voorproefje!

Lees verder na de advertentie.

Beats 1 promo

Het is een spannende dag voor Apple. Om 17 uur komt iOS 8.4 uit met Apple Music. Een uur later start de radiozender van Apple. Die heet Beats 1 en biedt 24/7 muziek. De bekende BBC-dj Zane Lowe krijgt de eer om het radiostation af te trappen met zijn programma. Iedereen met een Apple ID kan er gratis naar luisteren.

In de Muziek-app van de iOS 9-bèta is ondertussen een preview verschenen van hoe Beats 1 ongeveer gaat klinken. De preview duurt enkele minuten en er komt onder meer muziek voorbij. Ook hoor je Zane Lowe praten en zijn er fragmenten uit interviews te horen. Bekijk (en luister vooral) hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=eNllsS7utqY

Over Apple Music

Beats 1 is onderdeel van Apple Music, de muziekstreamingdienst die Apple vanavond lanceert. Het gaat om een vernieuwde Muziek-app, met veel meer mogelijkheden. Het is voor het eerst dat Apple een dienst voor muziekstreams uitbrengt zoals Spotify.

Vorig jaar kocht het bedrijf uit Cupertino Beats. Deze koptelefoonmaker had ook een eigen muziekdienst: Beats Music. Dit zou de basis vormen voor Apple Music. Gebruikers betalen 9,99 euro voor een abonnement. In gezinsvorm (maximaal 6 personen) kost het maandelijks slechts 14,99 euro. Je krijgt drie maanden gratis.

In Apple Music vind je 30 miljoen nummers, ongeveer evenveel als in Spotify. Daarnaast kun je missende muziek aankopen via iTunes. Ook is het voor gebruikers mogelijk om artiesten en bands te volgen, die op hun beurt nieuwe muziek met hun fans kunnen delen, evenals berichten en video’s.

Eerlijk betaald

Recentelijk schreef Taylor Swift een open brief naar Apple, waarin ze liet weten het oneerlijk te vinden dat Apple de eerste drie maanden niet uitbetaald. Het duurde nog geen dag of het bedrijf van Tim Cook besloot om artiesten en uitgevers in die maanden uit eigen zak te betalen. Zo lopen artiesten geen inkomsten mis.

Smaakt het voorproefje van Beats 1 naar meer? Laat het hieronder in de comments weten.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen