Luchthaven Luik wordt toegangspoort voor Apple-producten
Gijs Ettes

De luchthaven in Luik heeft een cargocontract binnengesleept met een nieuwe transportlijn tussen de Belgische luchthaven en die van Zengzhou in China. Daarmee wordt Luik een toegangspoort voor Apple-producten, die vanuit daar worden verdeeld over andere landen in de EU.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple-producten gemaakt in China

Luik Airport Apple-productenLuik streed met de luchthavens van Amsterdam en Luxemburg om het contract binnen te halen en gaat na afloop van een testperiode twee keer per week Apple-producten transporteren van de Foxconn-fabriek in Zhengzhou naar België. In deze fabriek werken naar schatting zo’n 120.000 Chinese arbeiders. Apple is de belangrijkste klant en heeft de productie van de iPhone 5S en iPhone 5C bij Foxconn ondergebracht.

Welk bedrag precies bij het contract is gemoeid is niet bekend, en ook is onduidelijk wat de gevolgen ervan zijn voor consumenten in Nederland en België. Wel kunnen we ons voorstellen dat de nieuwe route tussen Zhengzhou en Luik een positief effect heeft op de levertijd van iPhones. Die ligt nu nog hoog, zeker net na verschijning van een nieuwe iPhone, als gevolg van de populariteit van Apple-producten in Europa.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.