Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Facebook brengt in 2015 meer losse apps uit zoals Messenger

Rutger Otto
31 december 2014, 9:14
1 min leestijd
Facebook brengt in 2015 meer losse apps uit zoals Messenger

We hebben al een aantal losse apps van Facebook gezien, maar het bedrijf is nog lang niet klaar. Verwacht in 2015 dan ook meer Facebook-apps op je homescreen.

Lees verder na de advertentie.

Losse Facebook apps

Veel mensen waren boos toen Facebook de chatfunctie eerder dit jaar uit de reguliere Facebook-app sloop, maar dat heeft het bedrijf van Mark Zuckerberg niet tegengehouden. Sterker: volgend jaar zal Facebook nog veel meer andere functies van de algemene app opsplitsen in losse apps. Dat meldt het Canadese CBC News.

“We stappen af van het idee dat één app alles kan doen”, zegt managing director Jordan Banks van Facebook Canada. “We hebben in 2014 negen verschillende apps uitgebracht en dat worden er meer in 2015. Onze gebruikers vragen erom.”

Volgens Banks willen gebruikers nu juist losse apps die één ding heel goed doen, in plaats van een app die van alles doet. “Daarom haalden we Messenger uit de Facebook-app en gaven we het een losse app. Mensen wilden niet twee, drie keer klikken om Messenger te openen.”

facebook whatsapp

Facebook

Ondanks dat je bij Messenger in de App Store nog steeds meer één ster-reviews vindt dan vijf sterren-reviews, zegt Banks voornamelijk goede feedback gehad te hebben. “Ik hoor iedereen praten over hoe fijn ze het vinden dat ze met één klik in de Messenger-app zijn. Let wel: meer dan 500 miljoen mensen gebruiken het.”

Niet alleen Messenger-app kreeg het afgelopen jaar een aparte app. Zo bracht Facebook ook Groups uit, een app voor groepen op Facebook. Het verschil met Messenger is overigens wel dat de groepen-functie nog steeds in de reguliere Facebook-app zit. Daarnaast bracht Facebook in 2014 totaal nieuwe apps uit, zoals Snapchat-concurrent Slingshot en een forum-achtige app genaamd Rooms.

Lees meer over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu