Locatiegegevens van de iPhone bekijken op OSX én Windows
Redactie

Sinds vorige week gaat het iOS-nieuws bijna alleen nog maar over de locatiegegevens van de iPhone. Deze gegevens worden namelijk constant bijgehouden zonder dat je het merkt. Begin vorige week is er een tool gepubliceerd waarmee je deze gegevens uit de oude reservekopieën kan halen. Al deze gegevens worden vervolgens mooi op een landkaart gezet, zodat je precies kan zien waar je de afgelopen tijd geweest bent.

Mac én Windows

De software was eerst alleen beschikbaar voor Macs, maar inmiddels is er ook een Windows-versie gemaakt. Na het opstarten van de software zal er automatisch gezocht worden naar reservekopieën van iDevices. Zodra deze gevonden zijn, zal alle verzamelde data verwerkt worden op de landkaart.

Apple heeft vandaag officieel verklaard dat de locatiegegevens van de iPhone nergens voor gebruikt worden. De kans is groot dat de gegevens in een volgende iOS-versie niet meer verzameld worden, want Apple vindt deze negatieve publiciteit waarschijnlijk niet fijn. We kunnen dus waarschijnlijk niet lang gebruikmaken van de ontwikkelde tools om de gegevens uit te lezen.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.