Locatie gebasseerd zoeken met Google

Redactie
16 juli 2009, 13:53
1 min leestijd
Locatie gebasseerd zoeken met Google

In het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone, OS 3.0, zijn er enkele handige functies beschikbaar voor ontwikkelaars. Een van die functies is de locatie bepaling. Met deze functie wordt vanaf de iPhone je locatie doorgestuurd naar een Applicatie die er vervolgens iets handigs mee kan doen.

Locatie

Google maakt hier handig gebruik van. Vanaf gisteren kan je locatie gebruikt worden bij een zoekopdracht op Google.com.
Wanneer je in Safari op je iPhone met OS 3.0 naar Google gaat, kan je aangeven dat je je locatie aan Google wilt bekend maken. Dit gaat eenvoudig en snel! Wanneer je van locatie verandert bent, update hij niet automatisch. Je moet eerst zelf aangeven dat je je locatie geüpdate wilt hebben.

Met je locatie worden er vervolgens handige dingen gedaan. Wanneer je bijvoorbeeld zoekt op “zwembad” en je locatie is bekend, dan krijg je in de resultaten de dichtst bij zijnde zwembaden te zien. Deze functie is erg handig omdat je dan niet eerst je plaatsnaam hoeft in te voeren.

Lees verder na de advertentie.

VS en Engeland

Deze functie klinkt als muziek in de oren, maar is helaas nog niet te gebruiken op de nederlandse Google. Het werkt met de Google Mobile App of in Safari, enkel in het Engels.
Hopelijk komt deze functie snel beschikbaar in het Nederlands!

Google Locatie toestaan

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen