Zo helpen AirPods mensen met gehoorproblemen
Michel van 't Klaphek

Dankzij Live Listen kunnen mensen met gehoorproblemen weer volop genieten van films en muziek. Een aangrijpend verhaal dat viral is gegaan laat zien hoe.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Live Listen AirPods: uitkomst voor mensen met gehoorproblemen

Een van de meest innovatieve toevoegingen in iOS 12 is Live Listen voor AirPods. Kort gezegd verandert deze instelling je oortelefoons in een gehoorapparaat. Alle audio die de microfoon van je iPhone oppikt, wordt direct doorgestuurd naar de oordopjes.

Nu de definitieve versie van iOS 12 steeds dichterbij komt, zijn verschillende gebruikers aan de slag gegaan met deze toevoeging. Zo ook Nick Dawson, die op Twitter toonde hoe zijn moeder gebruikmaakt van Live Listen. Het aangrijpende verhaal ging viraal.

Zijn moeder heeft last van gehoorproblemen en moeite om films op normaal geluidsniveau te volgen. Dawson is van plan dit op te lossen. Hij legt zijn iPhone bij de speakers van de tv, terwijl zijn moeder de AirPods indoet. Wat blijkt? Live Listen levert uitstekend werk af. ‘Ik heb haar al jaren niet meer hardop horen lachen om een film’, zegt Dawson.

 

AirPods heeft potentie

Alhoewel het natuurlijk slechts een klein voorbeeld is, heeft Live Listen de potentie om het leven van veel mensen te verbeteren. Het is natuurlijk geen vervanging voor hoogwaardige gehoorapparaten van de audicien, maar wel een steuntje in de rug.

Volgens cijfers uit 2015 hebben ruim 600,000 Nederlanders gehoorproblemen. Deze mensen vinden het bijvoorbeeld lastig om anderen te verstaan in rumoerige omstandigheden. Ook hoort deze groep bijvoorbeeld minder goed, waardoor het geluid van de tv altijd heel hard moet.

Dit is niet alleen vervelend voor de persoon in kwestie, maar ook voor de omgeving. Zij moeten namelijk altijd meegenieten van het (te) hoge volume, met alle risico’s op gehoorbeschadiging van dien. Live Listen gaat mogelijk een rol van betekenis spelen in het oplossen van dit soort problemen.

Lees het laatste nieuws over AirPods

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.