Live Foto’s binnenkort te bekijken op Mac: zo werkt het

Rutger Otto
15 januari 2016, 12:33
2 min leestijd
Live Foto’s binnenkort te bekijken op Mac: zo werkt het

Met de komst van de iPhone 6S werd ook camerafunctie Live Foto’s geïntroduceerd. Hiermee maak je foto’s die bewegen als je er wat harder op drukt. Binnenkort kun je ze ook op de Mac bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Live Foto’s op Mac

Live Foto’s maken foto’s die je neemt levendiger, omdat je ze kunt laten bewegen. Maar als je ze wil delen op de Mac, dan wordt het een lastig verhaal om ze te laten animeren. Tenminste, tot nu toe. Want in de nieuwe OS X 10.11.4 bèta is een manier om ze toch te laten bewegen.

Via de bèta zijn Live Foto’s te delen en te bekijken via de Berichten-app op de Mac. Voorheen kon dat ook, maar toen werden er stilstaande plaatjes van gemaakt, zonder video en audio in de opname. Ontvangers zien linksonder in beeld een speciaal icoontje staan waarmee duidelijk wordt dat het om een Live Foto’s gaat. Klik daarop en de afbeelding komt tot leven alsof het een gifje is.

live Foto's op Mac

Live Foto’s op het web

Langzaam maar zeker kun je daadwerkelijk iets met Live Foto’s. Voorheen was dat alleen voorbehouden aan mensen met een iPhone 6S (Plus), maar nu komen ze dus naar de computer. En ook online is er een verandering gaande.

Zo heeft Facebook de Live Photos op het netwerk geïntroduceerd. Ook op Facebook komt er dan een klein ‘Live’-icoon bij te staan om duidelijk te maken dat je de afbeelding kan laten afspelen in een bewegend videootje. Mensen met een iPhone 6S kunnen ze bekijken door wat harder op een Live Photo te drukken, ook heb je daarvoor minimaal iOS 9 nodig.

Ook Tumblr heeft aangegeven de mogelijkheid voor Live Foto’s toe te voegen aan het platform. Hetzelfde geldt als bij Facebook: je kunt ze gewoon uploaden en bekijken en ze krijgen een icoontje als verduidelijking. Gebruikers die hem niet op een iPhone bekijken, zien alleen een stilstaande foto.

Alleen nog in bèta

Wil je de functie zelf proberen, dan zul je de OS X 10.11.4 bèta moeten installeren. Die is echter niet zo stabiel als de huidige officiële versie van OS X El Capitan (10.11.2). De versie met Live Foto’s-ondersteuning zal dus nog wel even op zich laten wachten, maar wordt later dit jaar verwacht.

Lees meer over El Capitan

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu