Liquidmetal productie: Snel en goedkoop
Redactie

Vorige week werd bekend gemaakt dat Apple een exclusieve licentie heeft gekocht om in producten gebruik te maken van Liquidmetal. Dit speciale metaal is extreem licht en sterk. Het zou bijvoorbeeld goed gebruikt kunnen worden in Macbooks, iPods en iPhones. Vandaag verscheen er een artikel waaruit blijkt dat het produceren van producten van Liquidmetal ook nog eens erg snel en goedkoop is.

Mallen

De fabrikant kan het metaal namelijk injecteren in mallen die producenten aanleveren. Dit is erg makkelijk, want op dit moment wordt bijvoorbeeld het unibody-frame van de Macbooks uit één stuk metaal gesneden. Hierdoor ontstaat er altijd ‘afval’. Door het injecteren van mallen worden er veel kosten bespaard. Het gaat ook nog eens veel sneller, want er kunnen meerdere mallen tegelijk gevuld worden.

Prototypes

De bron van Macrumours weet ook nog te vertellen dat Apple binnenkort gaat beginnen met de eerste test van het metaal. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een nieuwe antenne te ontwikkelen met het metaal. Dit is iets wat Apple waarschijnlijk ook gaat doen, want de huidige antenne van de iPhone 4 bevalt veel mensen niet op dit moment.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.