Liquidmetal moet iPhone 6 knoppen sterker maken
Roel van Hout

De iPhone heeft niet veel knoppen, maar de knoppen die je gebruikt hebben het zwaar te verduren. Uit een patentaanvraag blijkt dat Apple de iPhone 6 knoppen slijtvaster wil maken met liquidmetal.

Liquidmetal is een extreem duurzaam en slijtvast materiaal, wat het interessant maakt voor toepassing in knoppen die vaak ingedrukt moeten worden. Bij een iPhone is daar met name in het geval van de homeknop sprake van, aangezien dat de enige manier is waarop je terug kunt keren uit een app.

Nu komt het niet zelden voor dat een homeknop niet meer reageert en vervangen moet worden. Zeker in het geval van de iPhone 5S, waarvan de homeknop een vingerafdrukscanner bevat, kan dat een dure aangelegenheid worden. Liquidmetal moet er voor gaan zorgen dat de iPhone 6 knoppen, of de knoppen van een andere toekomstige iPhone, slijtvaster worden.

Liquidmetal niet enkel geschikt voor gebruik in iPhone 6 knoppen

iPhone 6 knoppen

Liquidmetal kan ook worden gebruikt in andere onderdelen van de iPhone: zo wordt in de patentaanvraag omschreven hoe het materiaal kan worden geïntegreerd in touch-sensors en in schroeven.

Het ziet er in ieder geval naar uit dat de komende jaren steeds meer onderdelen van de iPhone uit liquidmetal zullen worden gemaakt. Een goede ontwikkeling, want hoe langer een iPhone meegaat, hoe beter natuurlijk.

→ Alle geruchten over het aankomende Apple-toestel lees je op onze iPhone 6-overzichtspagina!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.