LINGO keert terug als game voor iOS en Android

Redactie
29 februari 2016, 15:48
2 min leestijd
LINGO keert terug als game voor iOS en Android

LINGO werd in 2014 van de buis gehaald, maar verschijnt nu weer in mobiele vorm. Televisiemaker IDTV werkt aan een game voor iOS en Android, die vanaf maart 2016 beschikbaar is.

Lees verder na de advertentie.

De terugkeer van LINGO

De LINGO-app is al beschikbaar in België, maar nog niet te downloaden op Nederlandse apparaten. De game voor iOS heeft dezelfde insteek als bijvoorbeeld Wordfeud. Je kunt tegen bekenden en onbekenden spelen, chatten en er zijn pushnotificaties die laten weten als jij aan de beurt bent.

Het doel van het spel is verder hetzelfde als op televisie: je dient in vijf beurten een zesletterig woord te raden, waarvan alleen de eerste letter bekend is. Door de beurten heen worden er steeds meer letters bekend, mocht je deze goed hebben. Heb je uiteindelijk het juiste woord geraden, dan mag je twee ballen trekken waarmee je getallen op een kaart kunt afstrepen. Heb je er vijf op een rij, dan heb je LINGO. De groene en rode bal zijn natuurlijk ook aanwezig. Je prestaties zijn te delen op sociale media als Facebook en Twitter.

Suzanne Pronk, hoofd Digital bij IDTV: “LINGO leent zich erg goed voor een App. Het is laagdrempelig. Je speelt het met anderen en je kunt ook nog chatten met je tegenstander. Het is snel, dynamisch en net als op televisie is het verslavend.”

Nederlandse ontwikkelaar

De app is ontwikkeld door het IDTV in samenwerking met Pauzeplay, een Nederlandse ontwikkelaar. Voormalig eindredacteur Ton Verleg, die vindt dat ‘de LINGO-clones geen recht doen aan het potentieel van het spel’, was nauw betrokken bij het ontwikkelproces. Van Dale Uitgevers voorziet de app van de benodigde Nederlandse woordenlijst.

De IDTV besloot tot het maken van de LINGO-applicatie nadat er bij de televisiemaker veel verzoeken binnenkwamen voor de terugkeer van het programma. LINGO werd maar liefst 27 jaar lang uitgezonden op de Nederlandse televisie en stopte uiteindelijk vanwege dalende kijkcijfers. De laatste aflevering was op 2 oktober 2014.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu