Limera1n en SHAtter werken niet op nieuwe iDevices
Redactie

Gisteren is de nieuwe iPad 2 in de Amerikaanse schappen gelegd. De aandacht voor de nieuwe gadget van Apple was weer enorm, waardoor er grote rijen voor de Apple Stores ontstonden. Verschillende iOS-hackers hebben de nieuwe iPad nu in handen, en men heeft er al flink mee geëxperimenteerd. Helaas zijn de resultaten tot nu toe niet positief voor hun vakgebied.

Geen bekende exploits in de nieuwe iPad

Op dit moment kennen de iOS-hackers twee kwetsbaarheden in de bestaande iDevices. Deze worden de ‘SHAtter’- en ‘Limera1n’-exploit genoemd. Na enkele onderzoeken is gebleken dat deze kwetsbaarheden niet meer in de nieuwe iPad te vinden zijn. Appel heeft deze kwetsbaarheden dus verholpen in hun nieuwste producten.

Nu de iPad 2 niet kwetsbaar is voor de bekende software-injecties, zal de iPhone 5 hier ook niet kwetsbaar voor zijn. Alle vorige iDevices zullen waarschijnlijk nooit meer door Apple aangepast kunnen worden op dit gebeid, en dus zal elk toestel uit 2010 of eerdere jaren binnen enige tijd te jailbreaken zijn. Voor de nieuwe apparaten zullen de hackers een nieuwe kwetsbaarheid moeten vinden. Dit zal ongetwijfeld lukken, maar dit kan wel lang gaan duren.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.