Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Licht gebogen scherm en aluminium behuizing voor iPhone 6’

Gijs Ettes
24 april 2014, 10:33
1 min leestijd
‘Licht gebogen scherm en aluminium behuizing voor iPhone 6’

In tegenstelling tot eerdere geruchten krijgt de iPhone 6 mogelijk toch een licht gebogen scherm en afgeronde hoeken. Dat beweert althans het Japanse Mac Otakara, op basis van ‘anonieme, maar betrouwbare bronnen’.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 licht gebogen scherm

Verder zou het eerstvolgende Apple-toestel voorzien zijn van een volledige aluminium behuizing, zonder de onderbrekingen voor de antenne die je ziet bij bijvoorbeeld de iPhone 5S. Daardoor zou Apple mogelijk de wijze waarop de telefoonantenne is geïmplementeerd moeten veranderen om te voorkomen dat de behuizing de ontvangst van het toestel negatief beïnvloedt.

De behuizing van de iPhone 6 heeft misschien wel dezelfde afgeronde hoeken als die te zien zijn bij de Squair Curvaceous Bumper (zie hierboven). Een groot verschil dus met de iPhone 5(S) en 4(S), die veel scherpere randen hebben.

De schermresolutie van beide varianten van de iPhone 6 wordt mogelijk opgeschroefd naar 1920 bij 1080 pixels. Dat is aanzienlijk scherper dan het 4 inch-display van de iPhone 5S, dat een resolutie van 1136 bij 640 pixels heeft. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 326 pixels per inch.

De verwachte iPhone 6 release

Naar verwachting verschijnt de iPhone 6 met het 4,7 inch-scherm deze herfst in Nederland en België. Het grotere model met een 5,5 inch-scherm, is door productieproblemen waarschijnlijk uitgesteld tot begin volgend jaar. Apple schijnt moeite te hebben om een accu te vinden die voldoende capaciteit heeft en toch dun genoeg is om te passen in de dunne behuizing.

Lees het laatste iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu