‘Apple verwijdert negatieve reviews van 5K-display over technische problemen’

Thomas Haenen
20 januari 2017, 16:14
2 min leestijd
‘Apple verwijdert negatieve reviews van 5K-display over technische problemen’

LG’s UltraFine 5K-scherm wordt negatief ontvangen door gebruikers die claimen technische problemen te ervaren. Apple zou deze negatieve reviews echter weer verwijderen. Wat is er aan de hand?

Lees verder na de advertentie.

LG Ultrafine 5K-display klachten

Apple heeft alle negatieve reviews van het Ultrafine 5K-scherm van LG verwijderd van zijn site, zo claimen gebruikers op Reddit. Grote groepen gebruikers zouden technische problemen ervaren met het prijzige scherm en hun ongenoegen uiten via de reviews op de Apple Store. Inmiddels zijn er echter nog enkel positieve reviews terug te vinden op Apples website, maar zijn de LG Ultrafine 5K-display klachten verdwenen.

LG Ultrafine 5K-display klachten

De gebruikers claimen dat de monitor soms onder andere niet wakker wordt uit de slaapstand. De enige manier om het scherm weer aan te krijgen is door de stroomkabel er opnieuw in te stoppen. Ook dat zorgt voor problemen: een dergelijke handmatige herstart zorgt ervoor dat de MacBook zelf vastloopt. In andere gevallen zou de Touch Bar plotseling niet goed werken nadat een MacBook Pro aangesloten wordt op het scherm. Het is onduidelijk hoeveel gebruikers precies getroffen worden door het probleem.

LG werkte samen met Apple aan display

De LG UltraFine 5K Display werd in oktober door Apple gepresenteerd op het MacBook-evenement. Hoewel Apple in het verleden zijn eigen schermen maakte, lijkt het plannen voor een nieuwe Thunderbolt Display te hebben geschrapt. In plaats daarvan werd er in samenwerking met LG een scherm ontwikkeld. Het UltraFine 5K-scherm heeft geen Apple-logo en ook het design is niet zoals we van het bedrijf zouden verwachten.

Wel wordt het scherm prominent via de Apple Store verkocht. Ook wordt het geleverd met een Thunderbolt 3-kabel om het direct aan te sluiten op je MacBook Pro. Het is bovendien flink prijzig: voor het 27 inch-scherm met een resolutie van 5120 bij 2800 pixels betaal je op dit moment 1049 euro, al is dat een tijdelijke introductieprijs. Normaal kost het scherm 1399 euro. Apple heeft nog niet op de klachten gereageerd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reddit
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen