LG brengt AirPlay 2 en HomeKit-update uit voor 2019 tv-modellen

Lars Paijmans
25 juli 2019, 9:14
2 min leestijd
LG brengt AirPlay 2 en HomeKit-update uit voor 2019 tv-modellen

Heb je dit jaar een nieuwe LG-tv gekocht? Dan is de kans groot dat je vanaf vandaag Apples AirPlay 2 en HomeKit erop kunt zetten met een update. Oudere tv’s staan voorlopig helaas niet op de planning.

LG tv AirPlay 2 en HomeKit update rolt uit

Vanaf vandaag is er een software-update beschikbaar voor LG tv’s uit 2019. Deze wordt geleidelijk uitgerold, dus het kan even duren tot hij ook voor jou beschikbaar is. Het gaat om de drie onderstaande versies met de bijbehorende modelnummers.

  • LG Super UHD AI ThinQ — Models SK80, SK81, SK85, SK95
  • LG NanoCell AI ThinQ — Models SM98, SM90, SM86, SM82
  • LG OLED AI ThinQ — Models B9, C9, E9, W9

Dat maakt van LG de eerste fabrikant die HomeKit-ondersteuning toevoegt aan zijn televisies. Eerder dit jaar introduceerde Samsung al wel AirPlay 2, maar de HomeKit-update voor dit merk laat nog steeds op zich wachten. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat HomeKit een flinke concurrent is voor Samsung’s SmartThings, die standaard op de tv’s van het bedrijf staan.

LG tv AirPlay HomeKit

Dankzij AirPlay 2 kun je voortaan een stuk gemakkelijker audio of video vanaf je iPhone, iPad of Mac rechtstreeks naar je tv streamen, zonder dat je hier een Apple TV voor nodig hebt. Je tikt simpelweg op het AirPlay-icoontje en selecteert de tv die in het venster op je Apple-apparaat opduikt. Apps als Spotify, Netflix, YouTube en Plex ondersteunen AirPlay 2 inmiddels ook.

Met HomeKit-ondersteuning kun je voortaan je tv bedienen met de Home-app op je Apple-apparaten en met spraakassistent Siri. Vraag bijvoorbeeld of het volume omlaag of omhoog kan, of wissel van kabelbron. Ook kun je hierdoor je tv toevoegen aan scenes in de Home-app, zodat je tv bijvoorbeeld altijd uitgaat als je ‘Hé Siri, welterusten’ zegt en tegelijk je lampen uitgaan.

Het enige wat nu nog ontbreekt op de tv’s van LG is een Apple TV-app, al kan deze ook later nog worden toegevoegd. Bijvoorbeeld als Apple TV Plus dit najaar verschijnt, de Netflix-concurrent van het bedrijf uit Cupertino.

Voorlopig geen AirPlay of HomeKit op oudere tv’s

LG laat weten dat het voorlopig niet de bedoeling is om deze update ook voor tv’s beschikbaar te maken ouder dan 2019. Volgens LG zou hierdoor niet dezelfde gebruikerservaring behaald kunnen worden. “Hoewel het een optie blijft voor de toekomst, zijn er vooralsnog geen plannen voor om AirPlay 2 of HomeKit naar oudere LG-tv’s te brengen”, aldus een woordvoerder.

Bron: LG
Categorie: Apple
Spotlights: AirPlay, HomeKit
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's