‘LG gaat oled-schermen leveren voor iPhone 12’

Stijn Wanders
28 mei 2020, 13:06
2 min leestijd
‘LG gaat oled-schermen leveren voor iPhone 12’

Apple heeft naar verluidt 12 miljoen oled-schermen van LG besteld voor de komende iPhone 12. Hiervoor was Samsung de exclusieve aanbieder van oled-schermen voor Apple.

Lees verder na de advertentie.

LG oled-schermen voor iPhone 12

LG leverde al langer schermen aan Apple. Dit waren echter alleen goedkopere lcd-displays. Volgens een nieuw bericht van The Elec gaat LG nu ook oled-schermen verzenden voor de komende iPhones. Hierdoor is Samsung nu niet meer de enige fabrikant die hoogwaardigere displays biedt voor iPhones.

LG Display zou dit jaar maar liefst 20 miljoen p-oled-displays voor iPhones verzenden. Samsung leverde vorig jaar 50 miljoen stuks en gaat dit aantal mogelijk overtreffen in 2020. Hiermee kan Samsung 80 procent van de iPhone 12-schermen op zijn naam schrijven.

iphone 12 pro blauw uitge

De iPhone 12 komt waarschijnlijk uit in vier verschillende varianten. Het bericht suggereert dat LG start met het aanbieden van 6,1 inch grote oled-displays voor de iPhone 12. Waarschijnlijk zijn deze slechts bedoeld voor de standaard-variant. In dit geval blijft Samsung schermen leveren voor de kleine 5,4 inch-iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

De Pro-modellen van de iPhone 12 gaan naar verluidt gebruikmaken van de nieuwste Y-OCTA-schermtechnologie van Samsung. Deze techniek zorgt ervoor dat deze iPhones dunner kunnen zijn dan telefoons met ander soort displays. Er gaat ook het gerucht rond dat de iPhone 12 Pro en Pro Max een ververssnelheid van 120Hz bieden, waardoor beelden veel soepeler en sneller ogen.

Meer over de iPhone 12

Er verschijnen steeds meer geruchten over Apples komende iPhones. Zo kwam laatst naar buiten dat de iPhone 12 waarschijnlijk gewoon nog wordt uitgerust met een Lightning-poort voor het opladen. Iets eerder hoorden we dat Apple mogelijk stopt met het leveren van gratis EarPods bij iPhones. Hierdoor moeten iPhone 12-kopers waarschijnlijk zelf nieuwe oortjes aanschaffen als ze deze niet al hebben.

De geruchtenmolen gaat steeds harder draaien, waardoor we steeds meer leren over de komende iPhones. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en download onze iPhoned-app om hiervan op de hoogte te blijven.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 12
iPhone 12
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's