Deze nieuwe monitoren van Dell en LG werken met MacBook Pro

Rutger Otto
3 januari 2017, 13:42
2 min leestijd
Deze nieuwe monitoren van Dell en LG werken met MacBook Pro

Apple is zelf niet aanwezig op de CES-technologiebeurs in Las Vegas, maar er worden wel nieuwe usb-c-monitoren getoond waarop je de MacBook Pro kunt aansluiten.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro monitoren

De Consumer Electronics Show vindt traditioneel aan het begin van het jaar plaats. Deze week begint de grote technologiebeurs in Las Vegas weer en ook volgens traditie is dat Apple er niets presenteert. Dat betekent echter niet dat er geen accessoires voor Apple-producten te vinden zijn. Dit jaar zijn er onder meer monitors met usb-c-aansluiting, waar je de nieuwe MacBook Pro op kunt aansluiten nu Apple zelf geen displays meer maakt. Dell en LG hebben ze al getoond.

dell monitor macbook pro

Display van Dell

In aanloop naar de CES tonen veel bedrijven alvast enkele producten om niet bedolven te raken onder de vele aankondigingen die straks volgen. Dell heeft zijn S2718D Ultrathin Monitor laten zien. Dat is een IPS-display van 27-inch met HDR10-ondersteuning voor meer natuurgetrouwe en heldere kleuren. Volgens Dell zelf is het ‘s werelds dunste monitor. De interne componenten zijn voornamelijk in de voet weggewerkt, die daardoor iets dikker oogt dan alternatieve monitoren op de markt.

Het scherm van Dell schiet op andere gebieden overigens wel iets tekort vergeleken met de concurrentie. Zo biedt hij geen 4K-ondersteuning, maar een Quad-HD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels met 108 pixels per inch. Het scherm heeft verder een verversratio van 60Hz. Hij kan aangesloten worden op een MacBook Pro via usb-c, maar levert dan slechts 45W aan, terwijl de MacBook een maximale laadcapaciteit aankan van 100W. De monitor kost 700 dollar en is vanaf eind maart in de Verenigde Staten te koop. Nederlandse beschikbaarheid en prijs is nog niet bekend.

monitor macbook pro lg

Monitor van LG

Naast Dell heeft ook LG een nieuwe monitor gepresenteerd. Dat is een andere dan de UltraFine 5K Display die het Zuid-Koreaanse bedrijf samen met Apple toonde toen de MacBook Pro vorig jaar werd onthuld. Het nieuwe scherm is de 32UD99, een 32-inch IPS-display dat HDR10 ondersteunt en een 4K resolutie biedt.

De monitor kan aangesloten worden via usb-c op de nieuwe MacBooks, die daarmee direct worden opgeladen. LG heeft niet bekendgemaakt hoeveel watt er doorgestuurd wordt. Het display heeft verder ingebouwde speakers. Een prijs of releasedatum is nog onduidelijk, dat komt waarschijnlijk later deze week.

Lees het laatste nieuws over de MacBook Pro

Via: MacRumors
Categorie: Devices
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's