Levering iPhone 5 bij KPN afhankelijk van aanbieding
Redactie

De trage levertijden van de iPhone 5 zijn overal ter wereld een groot probleem voor de consument. KPN spant de kroon, bijna geen enkele consument die een pre-order heeft geplaatst om de iPhone 5 als eerste te kunnen bemachtigen heeft het toestel al ontvangen.

Vandaag laat KPN weten dat de problemen en wachttijden geheel afhankelijk van de gekozen ‘aanbiedingen’ zijn.

Boze consumenten die massaal aan het klagen zijn op het forum van de provider krijgen een officieel bericht terug dat KPN al meer dan 5.000 iPhone 5’s verkocht zou hebben, de vraag blijft ‘aan wie dan?’

Voorlopig zullen de consumenten die als allereerste hun iPhone 5 besteld hebben het nog een paar weken moeten uithouden, KPN laat officiële reacties op de website achter:

‘’Vanwege de lancering van de iPhone 5 is het op dit moment bij de klantenservice drukker dan normaal. We proberen je zo snel mogelijk te helpen, maar het kan zijn dat het langer duurt dan normaal. Onze excuses voor het ongemak.

Wanneer krijg ik mijn iPhone 5 geleverd?

De iPhone 5 heeft een gemiddelde levertijd van tenminste 3 weken. Onze klantenservice kan op dit moment niet meer vertellen dan de informatie die wij via deze weg verstrekken. Wij zijn afhankelijk van het aantal toestellen dat we geleverd krijgen.”

Na deze berichten brak de volgende vlaag van onduidelijkheid  uit. Medewerkers laten weten dat verschillende systemen van het bedrijf in storing liggen, ook bellen zou niet altijd meer lukken. Luttele seconden later ging het gerucht rond dat KPN sommige orders niet meer in het systeem zou hebben staan en dat de iPhone 5 dus definitief niet meer geleverd zou worden. ‘Dit verklaard de absurd lange levertijd.’ aldus klanten op het forum.

Gelukkig blijkt niets minder waar, volgens KPN zal iedereen met een pre-order binnen drie weken de iPhone 5 in bezit moeten hebben. Niet alleen KPN kampt met leveringsproblemen van Apple’s nieuwste paradepaardje, ook andere providers moeten veel consumenten laten wachten.

Inmiddels is de iPhone 5 bij de meeste providers niet meer te bestellen, omdat hij vervangen is door de iPhone 5C. Een iPhone 5 kopen kan nog wel bij één van de grote webwinkels zoals studentmobiel.nl. Alle actuele iPhone 5 aanbiedingen hebben we in één duidelijk overzicht gezet op de iPhone 5 kopen-pagina.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.