Eindelijk: de eerste gouden Apple Watches zijn geleverd

Rutger Otto
23 mei 2015, 11:12
2 min leestijd
Eindelijk: de eerste gouden Apple Watches zijn geleverd

De gouden Apple Watch Edition is het duurste model op de markt, maar mensen moesten er het langst op wachten. Beroemdheden verschenen in het openbaar al met zo’n Watch, maar nu hebben ook de eerste niet-beroemdheden hun exemplaar in huis.

Lees verder na de advertentie.

Meer luxe

De gouden Apple Watch is te koop vanaf 11.000 euro en daarvoor krijg je net iets meer luxe in de doos. Het betreft een vierkante verpakking zoals ook voor de stalen Apple Watch, maar het ziet er allemaal een stukje chiquer uit. Het doosje waar de Watch in zit, is bijvoorbeeld met leer bekleed en van een MagSafe-oplader voorzien. Je kan de Apple Watch daarmee in het doosje opladen. De binnenkant van de verpakking is uitgerust met een zachte stoffen bekleding.

Verder krijgen gebruikers er een poetsdoekje bij in dezelfde kleur als het doosje, waarop het woord ‘Edition’ staat. Bij aankoop van een stalen Apple Watch krijg je een plastic doosje met een beige doekje. Ook anders is dat de Apple Watch Edition bij het instellen niet een zilveren beschrijving in beeld krijgt (zoals bij de Apple Watch en Apple Watch Sport), maar een gouden.

Levering gouden Apple Watch

De levering van een gouden Watch gaat iets anders dan bij andere modellen. Kyle Wiens van iFixit bestelde een Edition en werd op de hoogte gehouden via e-mails, die hij met MacRumors deelde. Hij kreeg bericht dat zijn Apple Watch op 23 mei geleverd kon worden, maar hij mocht zelf aangeven wanneer het hem het beste uit zou komen. Stukje extra service van Apple.

Tot nu toe zagen we het gouden model alleen nog rond polsen van beroemdheden als Katy Perry, Beyoncé en Pharrell Williams, die er waarschijnlijk een kregen van Apple. De Edition is in twee kleuren goud beschikbaar en de prijzen liggen tussen de 11.000 en 18.000 euro. De goedkoopste Apple Watch is het Sport-model van 38 mm, die kost 399 euro.

Lees ook dit over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen