Leuke tweak: ontgrendel je Mac met de iPhone 5S vingerafdrukscanner

Roel van Hout
20 januari 2014, 12:14
1 min leestijd
Leuke tweak: ontgrendel je Mac met de iPhone 5S vingerafdrukscanner

Jailbreakers onder ons, opgelet: er komt binnenkort een leuke tweak beschikbaar waardoor je je Mac of iMac kunt ontgrendelen met de iPhone 5S vingerafdrukscanner. Handig, en hoogstwaarschijnlijk iets waar Apple in de toekomst mee aan de slag gaat!

Lees verder na de advertentie.

Het idee is niet nieuw – enkele maanden geleden verscheen er al Knock, een app die bezitters van een recente iMac of MacBook in staat stelt om van afstand met een simpel tikje op het scherm hun computer te ontgrendelen. Maar waarom tikken, als de iPhone 5S de mogelijkheid biedt om het op een hele andere manier te doen?

Dat moet ontwikkelaar Eric Castor althans hebben gedacht toen hij het programmaatje BioUnlock schreef. Zoals in onderstaande video te zien, stelt de software hem in staat om met de iPhone 5S vingerafdrukscanner zijn Mac te ontgrendelen.

https://www.youtube.com/watch?v=c0b-lYPgjng

iPhone 5S vingerafdrukscanner zal een belangrijkere rol gaan spelen

Ergens deze maand zal Castor BioUnlock beschikbaar stellen in de Cydia Store, de alternatieve App Store voor iPhone 5S bezitters die hun telefoon hebben gejailbreakt. Het wordt daarmee niet voor een groot publiek beschikbaar, maar het is zeer waarschijnlijk dat Apple de iPhone 5S vingerafdrukscanner in met toekomstige apparaten laat samenwerken of zelfs erin inbouwt. De reacties op de technologie zijn immers overwegend positief, en het is iets waarmee Apple zich van de concurrentie onderscheidt. Wordt vervolgd!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu