Legendarische Pokémon en verbeterde Gyms op komst in Pokémon Go

Rutger Otto
5 maart 2017, 10:08
2 min leestijd
Legendarische Pokémon en verbeterde Gyms op komst in Pokémon Go

Het Gym-systeem gaat in een komende versie van Pokémon Go op de schop. Dat moet zorgen dat meer mensen daar met hun monsters gaan vechten.

Lees verder na de advertentie.

Meer teamwork en actie bij Pokémon Go gyms

Dat zegt John Hanke van Niantic tegen de Duitse afdeling van Wired. “De gameplay in Gyms is op dit moment nog zeer beperkt”, zegt hij. “Het is nog niet zo goed als we zouden willen, daarom gaan we dit deel van het spel herzien. Er moet meer teamwork komen en mensen krijgen meer stimulans en beloning om mee te doen.”

Ruilen en vechten

In totaal staan er dit jaar drie grote updates voor Pokémon Go gepland, maar over die andere twee is Hanke een stuk minder specifiek. Wel heeft de ontwikkelaar eerder gezegd dat er een ruilsysteem op komst is en een manier om met andere spelers in gevecht te gaan. Daarover werd tijdens de Game Developers Conference iets meer duidelijk, schrijft Polygon.

Zo ruilen spelers niet via het internet, maar alleen als ze daadwerkelijk bij elkaar zijn. “Het moet niet mogelijk zijn om Pokémon te ruilen met iemand die 100 kilometer verder staat”, zegt productmanager Tatsuo Nomura. “De persoon moet in de buurt zijn. We willen er geen online game van maken waarmee je gewoon virtueel kunt ruilen.”

pokémon go pokémon day

Valsspelers en legendarische Pokémon

Op dit moment is er een groot probleem met valsspelers in Pokémon Go, zegt Hanke. “Veel mensen gebruiken een nep gps-signaal met speciale apps zodat ze vanuit huis kunnen spelen. Dat is niet de fout van de gebruiker want de mogelijkheid is er, maar ik zie het onze verantwoordelijkheid om dit soort speelstijlen uit te sluiten.”

In 2017 moeten ook eindelijk ‘legendarische Pokémon’ in het spel te vinden zijn, zoals Mew, Mewtwo en de vogels Moltres, Articuno en Zapdos. “Daar gaan we dit jaar zeker meer van zien”, zegt Hanke. Hoe ze in het spel worden geïntroduceerd is onduidelijk, mogelijk zijn ze alleen te vangen door naar speciale evenementen te gaan.

Lees het laatste nieuws over Pokémon Go

Bronnen: Wired, Polygon
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen