Refurbished-aanbieder Leapp is failliet: zo zit het met jouw garantie

9 juni 2018, 9:48
2 min leestijd
Refurbished-aanbieder Leapp is failliet: zo zit het met jouw garantie

Leapp, verkoper van refurbished Apple-apparaten, is failliet verklaard. Heb jij onlangs een product bij de winkelketen gekocht? We leggen uit hoe het zit met garantie.

Lees verder na de advertentie.

Leapp failliet: te snel gegroeid

Het nieuws komt op een merkwaardig tijdstip. In april opende men namelijk nog een nieuwe vestiging in Delft. Aangezien de winkelketen de afgelopen jaren stormachtig groeide, had men continu behoefte aan investeringsgeld. Het ophalen hiervan is ditmaal niet gelukt, zegt oprichter Rogier van Camp in gesprek met RetailNews.

Leapp failliet

‘Door een te kort tijdsbestek is het ons helaas niet tijdig gelukt om met betrokken partijen overeenstemming te bereiken’. Verder geeft de topman aan dat momenteel wordt gekeken of een doorstart tot de mogelijkheden behoort. Voor de ruim 200 medewerkers van het bedrijf breken daarom spannende tijden aan. Voorlopig sluiten de fysieke winkels en ook de webshop is niet bereikbaar.

Hoe zit het met garantie?

Heb jij in de afgelopen jaren een iPad, iPhone, iMac of MacBook bij Leapp gekocht? Dan is het nog maar de vraag of je op garantie kunt rekenen. Juridisch gezien is het namelijk zo dat garantie wordt afgegeven door de verkoper, in dit geval Leapp. Zodra faillissement wordt aangevraagd komt het bedrijf onder leiding van een curator te staan.

Update: Op 19 juli is gebleken dat Leapp een doorstart maakt en dat de garanties gered zijn.

Deze persoon is enkel verantwoordelijk voor het afhandelen van de financiën. Overige taken, zoals het regelen van reparaties, behoren niet tot zijn takenpakket. Je kunt het uiteraard altijd proberen, maar de kans van slagen is klein.

Wordt jouw refurbished Apple-product momenteel gerepareerd door Leapp? Dan sta je er positiever voor. Het apparaat is immers jouw eigendom, en daarom krijg je het gewoon terug. Je kunt hiervoor het beste de curator aanschrijven. De komende dagen wordt duidelijk wie dit gaat worden.

Ben jij op zoek naar een refurbished iPhone? In onze prijsvergelijker vind je de beste refurbished iPhone aanbiedingen van dit moment.

→ Bekijk alle refurbished iPhone aanbiedingen

Bron: RetailNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu