Apple-winkel Leapp maakt doorstart: garanties klanten gered

Lars Paijmans
19 juli 2018, 14:04
1 min leestijd

De failliet verklaarde tweedehands Apple-winkel Leapp maakt officieel een doorstart. Hierdoor zijn honderd banen gered en het is goed nieuws voor de garanties van klanten.

Leapp doorstart officieel

De Leapp doorstart is bevestigd door Pieter Schroeder van de nieuwe eigenaar Nobel Capital tegenover RTL Z. Dankzij de doorstart blijven 14 van de in totaal 24 winkels bestaan. Op 26 juli openen de winkels hun deuren en wordt de website van Leapp weer actief. De winkels in Almere, Apeldoorn en Tilburg blijven helaas gesloten.

Leapp doorstart

Voor klanten is de doorstart van Leapp vooral goed nieuws. Als je in het verleden een product gekocht hebt bij de winkel en je garantie is nog niet verlopen, dan is deze vanaf nu weer geldig. Voorlopig richt de hernieuwde versie van Leapp zich op de Nederlandse markt. Daardoor is de aanbieder voortaan niet meer in Duitsland actief. Over een doorstart in België wordt nog nagedacht maar daar is momenteel niets over bekend.

Leapp focust op duurzaam en hergebruik

Leapp bestaat sinds 2011 en is inmiddels een bekend gezicht als het om tweedehands Apple-producten gaat. Door de stijgende populariteit van refurbished iPhones kon het bedrijf snel groeien. Door echter teveel te investeren nam het verlies al snel toe, totdat het bedrijf in 2016 een verlies van 4,5 miljoen euro leed. Als gevolg ging de winkelketen in juni failliet.

Aanvankelijk leek het Duitse reBuy geïnteresseerd te zijn in een overname, die zich als concurrent van Leapp op dezelfde markt richt, zo schrijft RTL Z. ReBuy laat echter weten ‘nooit interesse te hebben gehad’ in Leapp.

→ Vergelijk alle refurbished iPhone aanbiedingen

Bron: RTL Z
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen