Facebook laat zien wat anderen over een onderwerp zeggen

Rutger Otto
7 mei 2017, 13:39
2 min leestijd
Facebook laat zien wat anderen over een onderwerp zeggen

Het sociale platform rolt ‘Latest Conversations’ uit in zijn zoekresultaten. Daarin staan de meest recente berichten over onderwerpen waarover mensen op Facebook discussiëren.

latest conversations

Latest Conversations

De Latest Conversations-functie wordt uitgerold binnen het zoekscherm van Facebook. Dat schrijft TechCrunch. De functie wordt op dit moment uitgerold, liet Facebook weten, op social media zijn er al mensen die ervan gebruikmaken. Waarschijnlijk rolt Facebook Latest Conversations langzaamaan uit onder alle gebruikers. Het is niet bekend of de functie ook naar de webversie van Facebook komt.

Grote onderwerpen binnen Facebook

Met Latest Conversations zoek je naar een bepaald onderwerp in de Facebook-app, waarna je posts van anderen kunt bekijken. Het gaat dan niet alleen over vrienden, maar ook mensen buiten je sociale cirkel. Op dit manier wordt de zogeheten ‘filterbubbel’ iets meer geopend, iets waar het platform de afgelopen tijd veel kritiek op heeft gehad. Voorheen kwamen in de zoekfunctie alleen posts van vrienden en nieuwsberichten naar boven, evenals groepen, foto’s en apps.

Latest Conversations is een aparte afdeling in het zoekscherm. Met een teller wordt aangegeven hoeveel mensen er (live) over meepraten. Dat geeft je een idee van hoe het onderwerp wereldwijd op Facebook leeft. Bij hele kleine onderwerpen verschijnt Latest Conversations nog niet.

Twitter-achtige functie

Hoe handig deze posts in werkelijkheid zijn, moet nog uitwijzen. Bij grote onderwerpen vind je bijvoorbeeld veel posts in andere talen, waar je alleen met Facebooks vertaalknop wijs uit kunt. Ook zit de functie misschien iets te verscholen in de app om zijn nut te bewijzen. Als Facebook het iets beter in de hoofd-app zou kunnen verwerken, kan het netwerk een stap richting Twitter doen. Op dat platform is het heel belangrijk dat mensen snel kunnen bekijken wat anderen over een onderwerp of gebeurtenis vertellen.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: TechCrunch
Categorie: Apps
Spotlight: Facebook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's