Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Nieuwe hack bij LastPass: zijn je wachtwoorden gelekt?

Piet-Jan Lentjes
2 december 2022, 12:47
2 min leestijd
Nieuwe hack bij LastPass: zijn je wachtwoorden gelekt?

Wachtwoorden-app LastPass is weer de dupe geworden van een flinke hack. Zijn je wachtwoorden nog veilig of moet je nu meteen actie ondernemen?

Lees verder na de advertentie.

LastPass-hack: zijn je wachtwoorden nog veilig?

De app LastPass is een makkelijke manier om al je wachtwoorden te beheren. Je hoeft zelf niet meer alle individuele wachtwoorden te onthouden en de app kan zelfs een supersterk wachtwoord voor je verzinnen. Handig toch?

beste wachtwoorden apps voor iphones

Wanneer er echter een hack bij LastPass is geweest, wordt het gevaarlijk. Immers, als iemand toegang heeft tot je account zijn al je wachtwoorden in gevaar. Of toch niet?

Bij een recente hack van LastPass hebben kwaadwillenden toegang gekregen tot de cloudopslagdienst van een derde partij die LastPass gebruikt. Volgens het bedrijf kreeg de hacker toegang tot ‘bepaalde klantgegevens’.

Opvallend is dat de wachtwoorden-app ook al in augustus betrokken was bij een hack. Hier hadden kwaadwillenden door middel van een ontwikkelaarsaccount toegang gekregen tot de gegevens. Hierbij werden geen klantgegevens buitgemaakt, maar wel behoorlijk wat technische informatie.

LastPass wil verder geen duidelijkheid geven welke gegevens (of wachtwoorden) er zijn buitgemaakt bij de recente hack. Het bedrijf is op dit moment bezig met een onderzoek. Volgens LastPass zijn de wachtwoorden allemaal veilig versleuteld. Toch raden we je aan om het hoofdwachtwoord van je LastPass-account voor de zekerheid weer een keer te veranderen.

Overstappen van LastPass: dit zijn je opties

Wil je weg bij LastPass? Wij hebben de beste wachtwoorden-apps voor Apple-gebruikers getest. Hierbij is 1PassWord een van de bekendste. Deze heeft vergelijkbare opties met LastPass. Wil je meer weten over 1PassWord? Lees dan onderstaand artikel even door.

Lees meer: Alles wat je moet weten over 1Password 8 en 4 goede alternatieven

Wil je altijd op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu