‘Twitter wil nog dit kwartaal van 140 tekens af’

Erwin Vogelaar
5 januari 2016, 19:00
2 min leestijd
‘Twitter wil nog dit kwartaal van 140 tekens af’

Het lijkt er op dat Twitter nog eind dit kwartaal wil afstappen van het limiet van 140 tekens voor een tweet. Dit klinkt echter radicaler dan het is.

Lees verder na de advertentie.

Langere tweets

Twitter zou aan een nieuwe functie werken waardoor tweets langer kunnen zijn dan de limiet van 140 tekens. Deze 140 tekens horen net zo zeer bij het sociale netwerk als het vogeltje of de retweet. Het mogelijk verdwijnen van het limiet laat daarom nogal wat stof opwaaien op Twitter zelf en ook de aandelen krijgen een klap. De reactie voelt wat overdreven. Wat Twitter van plan is, is namelijk iets minder radicaal dan het lijkt.

langere tweets

Bronnen bevestigen tegenover website Re/code dat Twitter het aantal karakters van een tweet gaat verlengen. Dit gaat echter niet gebeuren in je tijdlijn. Je hoeft niet bang te zijn dat je tijdlijn straks bestaat uit lange lappen tekst. Twitter zou namelijk aan een optie werken waarbij een tweet nog steeds 140 tekens lang is, maar er een knop onder staat om verder te lezen. Vervolgens zou de schrijver maximaal 10.000 tekens hebben om de gedachtes op te schrijven. Voor Direct Messages zijn ook zoveel tekens beschikbaar.

Het idee is dus dat je tijdlijn er nog volledig hetzelfde uit zal zien. Men moet nog steeds een bericht in 140 tekens typen en je eventueel verleiden verder te lezen. Bevalt de originele tweet en wil je meer lezen, dan komt daar dus de mogelijkheid voor.

Meer gebruikers

Twitter doet zijn best om meer gebruikers op Twitter te krijgen en die gebruikers meer te doen lezen. Volgens bronnen van Re/code gaat dit nog niet heel goed. Er zijn recentelijk meerdere nieuwe functies toegevoegd, zoals grotere afbeeldingen en samenvattingen in de vorm van Moments, maar dat lijkt niet te helpen. Als tweets meer ruimte op je scherm in beslag nemen, dan zul je er ook minder snel meer lezen.

langere tweets

Soms lijkt het alsof Twitter niet goed weet wat de kracht van het medium is en wat de gebruikers willen. Het is daarom ook niet gek dat Twitter-gebruikers soms angstvallig naar dergelijk nieuws kijken. Voorlopig is er echter weinig aan de hand. De nieuwe functie lijkt vooral op een interne versie van een dienst als TwitLonger, waarmee het al langer mogelijk is om een tweet te verlengen. Waarschijnlijk zal de mogelijkheid voor langere teksten in een tweet nog later dit kwartaal verschijnen.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: Re/code
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu