‘Twitter staat langere tweets vanaf 19 september toe’

Rutger Otto
13 september 2016, 10:40
1 min leestijd
‘Twitter staat langere tweets vanaf 19 september toe’

Twitter past zijn regels aan en telt 140 karakters op een andere manier. Vanaf volgende week zou de verandering al in gaan.

Lees verder na de advertentie.

Langere tweets vanaf 19 september

Het gaat om een vrij grote vernieuwing binnen Twitter, al verandert de dienst in wezen nauwelijks. Twitter gaat het maximale aantal van 140 tekens oprekken. Nu tellen links, foto’s en gebruikersnamen in tweets nog direct mee in die 140 karakters, maar dat is vanaf volgende week verleden tijd. Volgens bronnen van The Verge gaat de telling vanaf maandag 19 september op de schop.

Voortaan zouden mediabijlagen en accountnamen niet meer meetellen met de tekens. Dat betekent dat je tweets kunt verrijken zonder in de knoop te raken met het aantal letters dat je er verder nog aan kunt toevoegen, bijvoorbeeld om een linkje naar YouTube in te leiden. Plannen hiervoor zijn overigens niet nieuw. In mei kondigde Twitter de verandering al aan, al was een datum nog onduidelijk. The Verge schrijft nu dat de datum is gebaseerd op twee bronnen, maar dat de plannen van Twitter nog kunnen wijzigen.

twitter NIGHT MODE

Andere vernieuwingen op Twitter

De laatste tijd zijn er een aantal vernieuwingen op Twitter doorgevoerd. Zo is het voor gebruikers mogelijk om tot 10.000 tekens te versturen in DM’s en kunnen accounts zichzelf retweeten. De dienst denkt er verder aan om het @-systeem te wijzigen. Op dit moment gebruik je de apenstaart om iemand te mentionen, maar dat hoeft in de toekomst mogelijk niet meer. Twitter zou dan kunnen kiezen voor eenzelfde soort tag als op Facebook.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: The Verge
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen