Binnen aantal weken landelijke dekking voor 4G-netwerk KPN
Gijs Ettes

Eerder dan verwacht is KPN gestart met de afronding van de uitrol van zijn 4G-netwerk. In de regio’s Vlissingen en Zwolle worden de laatste masten van 4G voorzien, zodat binnen een aantal weken het gros van alle Nederlanders thuis, onderweg en op het werk kan gebruikmaken van de snelle mobiele internetverbinding.

4G-dekking KPN straks landelijk

4G-dekkingDat geeft KPN aan in een persbericht. De provider meldt dat de uitrol van het 4G-netwerk enkele maanden eerder dan oorspronkelijk gepland, kan worden voltooid. In iets minder dan anderhalf jaar heeft KPN alle zendmasten in Nederland kunnen ombouwen voor 4G. Hiermee was een bedrag van 50.000 euro per 4G-mast gemoeid. Een flink bedrag, maar natuurlijk peanuts vergeleken met de 1,4 miljard euro die KPN in 2012 betaalde voor de aanschaf van 4G-frequenties.

Volgens Jacob Groote, directeur Mobiele Netwerken, werkt KPN voortdurend aan het verbeteren van het netwerk: “Of het nu vast, koper en glas, wifi, of mobiel 2G, 3G, of 4G-dekking is. Het werken aan ons mobiele netwerk is nooit af. Er zijn altijd plekken in een klein deel van Nederland waar geen of verminderde ontvangst is.”

De 4G-directeur van KPN, Joost Steltenpool, geeft verder aan dat Nederlanders steeds meer ‘gewend’ raken aan 4G. “Onderzoek onder 4G gebruikers laat zien dat het overgrote deel van hen met name films, series en video als belangrijkste 4G toepassing gebruikt. De belangrijkste redenen voor de consument om te kiezen voor 4G van KPN zijn de snelheid en het bereik in Nederland.”

De beste KPN iPhone aanbiedingen

Hieronder vind je de beste (4G-)abonnementen van KPN op een rijtje. Bij veel tweejarige abonnementen krijg je de iPhone gratis.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.