iPhone 6S Plus mogelijk later beschikbaar

Redactie
15 september 2015, 9:19
2 min leestijd
iPhone 6S Plus mogelijk later beschikbaar

De doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo verwacht een tekort aan de iPhone 6S Plus bij de lancering. Oorspronkelijk lag de releasedatum van de iPhone 6S en 6S Plus op 25 september, maar de verzenddatum van de laatste is al drie tot vier weken vooruitgeschoven.

Lees verder na de advertentie.

Apple liet eerder deze week weten dat de orders voor beide iPhones de verkooprecords van de iPhone 6 vorig jaar gaan breken. De iPhone 6 ging toen tien miljoen keer over de toonbank in het eerste verkoopweekend.

iPhone 6S Plus lancering uitgesteld

Een van Apples leveranciers, Minebea, lijkt de vraag niet aan te kunnen. Minebea is een Japanse toeleverancier van onder meer elektronica en zou de schermverlichting leveren. De oorspronkelijke lanceringsdatum voor de iPhone 6S Plus lag net als die van zijn kleinere broertje op 25 september, maar deze datum lijkt door deze problemen al drie tot vier weken vooruitgeschoven te zijn.

iphone 6s plus lancering

Volgens Kuo heeft Apple nu opdracht gegeven aan concurrerende toeleverancier Radiant, om zo het probleem binnen de perken te houden. Radiant en Apple hebben al eerder samengewerkt bij de productie van de schermverlichting voor de iPad Mini. De analist verwacht dat sinds het 7,9 inch-scherm van de Mini redelijk dicht bij dat van de 6S Plus’ 5,5 inch-scherm ligt, Radiant wellicht meer geschikt is voor de productie dan Minebea.

iPhone 6S zwaarder dan voorganger

Naast moeilijkheden met de lancering van de iPhone 6S Plus lijkt ook het bericht bevestigd dat de iPhone 6S zwaarder wordt dan zijn voorganger. Niet dankzij de 7000 series aluminium waarvan het toestel is gemaakt, maar door de nieuwe 3D Touch-technologie. Dit zorgt er namelijk voor dat de nieuwe samenstelling van het display twee keer zo zwaar is dan van vorige iPhones. Waar het display van de iPhone 6 slechts twaalf gram weegt, geeft de weegschaal bij de iPhone 6S 24 gram aan. Over het geheel genomen weegt de iPhone 6S 14 gram meer en de iPhone 6S Plus 20 gram meer.

iphone 6s 3d touch

iPhone 6S Plus lancering

De iPhone 6S en 6S Plus worden op 25 september in twaalf landen, waaronder Frankrijk en Duitsland, officieel gelanceerd. Wanneer de iPhones naar Nederland komen is nog niet bekend gemaakt.

Lees meer over de iPhone 6S Plus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S Plus
Apple iPhone 6S Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu