‘Wereldwijde lancering Beats Music gepland voor eind juni’

Rutger Otto
6 mei 2015, 10:44
2 min leestijd
‘Wereldwijde lancering Beats Music gepland voor eind juni’

Een nieuwe versie van Beats Music wordt tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC, ondanks dat Apple nog niet alle benodigde licentie-afspraken rondgemaakt heeft.

Lees verder na de advertentie.

Lancering Beats Music

Al maanden wordt over de nieuwe muziekdienst van Apple gesproken en waarschijnlijk wordt hij begin juni aangekondigd tijdens de WWDC. Het zou gaan om een compleet vernieuwde versie van Beats Music, wat Apple vorig jaar voor 3 miljard kocht.

Waarschijnlijk lukt het Apple niet om de benodigde licentiedeals te sluiten met platenmaatschappijen voordat de WWDC op 8 juni begint. Dat meldt Billboard, dat met bronnen uit de industrie sprak. Dat lijkt echter niet in de weg te staan om de nieuwe dienst te presenteren. De muziekdienst wordt waarschijnlijk later in juni meegeleverd als onderdeel van iOS 8.4 en iTunes 12.2.

Overigens is niet iedereen daarvan overtuigd. Bronnen zeggen: “Als er een bedrijf is dat die deadline kan halen, is het Apple.” Een andere bron van een grote platenmaatschappij denkt dat het vernieuwde Beats Music nog even op zich laat wachten: “Het gaat niet gebeuren in juni, want dan zijn de deals nog niet rond.”

lancering beats music

‘Beats Music in veel landen beschikbaar’

Mocht het toch gebeuren, dan kunnen we in Nederland wellicht voor het eerst van de muziekdienst gebruikmaken. Beats Music zou namelijk lanceren in ‘lange lijst van landen’. Het meeleveren van de app in zoveel mogelijk landen is nodig als Apple echt de concurrentie wil aangaan met diensten als Spotify. Apple bereikt dan meteen een miljoenenpubliek.

Achter de schermen zou Apple keiharde afspraken maken met platenmaatschappijen om concurrenten buitenspel te zetten. Bloomberg meldt dat de Amerikaanse Federal Trade Commission onderzoek doet naar de manier waarop Apple de maatschappijen benadert.

Tijdens de WWDC presenteert Apple ook iOS 9. Waarschijnlijk wordt Siri van een nieuw design voorzien, die meer in lijn ligt met de kleurrijke Siri van de Apple Watch.

Lees meer over Beats Music

Bronnen: Bloomberg, Billboard
Categorieën: Geruchten, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's