Apples fitnesslaboratorium verzamelde al 66.000 uur aan bewegingsdata

Rutger Otto
3 september 2017, 13:49
2 min leestijd
Apples fitnesslaboratorium verzamelde al 66.000 uur aan bewegingsdata

Het laboratorium van Apple waar bewegingen worden geregistreerd om onder meer de Gezondheid-app beter mee te maken, heeft ‘meer data verzameld dan andere studies over menselijk bewegen ooit’.

Lees verder na de advertentie.

Apple bewegingsdata

Dat zegt althans Jay Blahnik, die bij Apple aan het roer staat op het gebied van fitness en gezondheid. Blahnik gaf het tijdschrift Men’s Health een rondleiding door het laboratorium waar Apple data verzamelt over beweging. “De afgelopen vijf jaar hebben we 33.000 sessies met in totaal 66.000 uur aan data vastgelegd”, zegt hij. “Daaraan hebben ruim tienduizend unieke deelnemers bijgedragen.”

Die statistieken zijn niet na te trekken, maar het staat buiten kijf dat Apple veel tijd en moeite steekt in het verzamelen van dit soort informatie om toe te passen in zijn software. Het bedrijf heeft tientallen onderzoekers en medische professionals in dienst die uren van sportende medewerkers kunnen opslaan en analyseren.

Machines

Volgens het artikel van Men’s Health wordt de data zo nauwkeurig mogelijk opgeslagen. Daarom worden geavanceerde apparaten gebruikt, zoals cardiomachines en maskers waarmee het aantal verbrande calorieën en het zuurstofverbruik gemeten kan worden.

iphone 5 watchos 4

watchOS 4

De vergaarde data wordt gebruikt om metingen van bijvoorbeeld de Apple Watch te verbeteren. Waarschijnlijk kunnen we nieuwe resultaten in watchOS 4 verwachten. Daarvan wordt verwacht dat het de mogelijkheid krijgt om interval training met een hoge intensiteit te doen en dat de Watch te koppelen is aan cardiomachines. Ook op laagdrempeliger niveau voegt watchOS 4 nieuwe gezondheidsfuncties toe. Zo kun je een workout sneller starten en geeft de smartwatch sugesties op basis van je prestaties.

WatchOS 4 verschijnt deze maand. In juli testten we de software al, lees hier de watchOS 4 preview.

Men’s Health is niet de eerste die een kijkje mocht nemen in het laboratorium van Apple. In 2015 bracht Good Morning America al een bezoekje. Zij maakten er onderstaande video van.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Men's Health
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen