Kun je niet wachten op de iOS 7 jailbreak? Betaal mee aan een beloning!
Roel van Hout

De iOS 7 jailbreak laat voorlopig op zich wachten. Om de hackers te motiveren om harder te werken, kun je nu meebetalen aan een beloning.

Inmiddels ligt het iOS 7 gebruik op 74 procent, zo maakte Apple bekend. De hoogste tijd voor een iOS 7 jailbreak zou je zeggen, maar hackers zijn er vooralsnog niet in geslaagd om de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem te kraken.

Dat wil niet zeggen dat ervaren knutselaars niet hard hun best doen – het betekent eerder dat Apple de boel goed heeft dichtgetimmerd. Toch is er nu een site geopend waar je wat geld in een digitale pot geld kunt gooien. De hackers die het eerst iOS 7 hebben gekraakt, krijgen dat geld op hun rekening bijgeschreven. Op het moment van schrijven zit er 3333 dollar in de pot.

iOS 7 jailbreak verruimt de mogelijkheden van je iPhone

Voor wie niet thuis is in de materie: een jailbreak zorgt ervoor dat je ook dingen kunt met je iPhone die Apple niet per se bedacht had. Je kunt bijvoorbeeld software die niet af is installeren, iets waar ze het bij Apple spaans benauwd van krijgen: het bedrijf wil immers de volledige controle houden over je iPhone, zodat het de optimale gebruikservaring kan garanderen. Voor beide kanten is iets te zeggen.

Heb je iOS 7 nog niet geïnstalleerd? Dan kun je je eigen iPhone ook jailbreaken!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.