Krasjes en scheurtjes in je iPhone-scherm: dááág garantie

Maurice Snijders
6 juni 2024, 17:05
2 min leestijd
Krasjes en scheurtjes in je iPhone-scherm: dááág garantie

Het repareren van enkelvoudige krasjes en scheurtjes in het scherm van je iPhone of Apple Watch is voortaan voor eigen rekening. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Krasjes en scheurtjes vallen niet meer onder garantie

Verschillende bronnen zeggen dat Apple deze maand een opvallende wijziging doorgevoerd heeft in het reparatie- en garantiebeleid voor de iPhone en Apple Watch. Apple dekt dan geen enkelvoudige krasjes en scheurtjes meer onder de standaardgarantie. In plaats daarvan worden deze reparaties nu verwerkt als ‘schade door ongeval’, met het gevolg dat gebruikers ervoor moeten betalen.

Tot voor kort vielen dergelijke beschadigingen in het scherm onder de standaardgarantie van een iPhone en Apple Watch. In elk geval zolang er geen zichtbare andere schade was, of een duidelijke ster in het scherm die de scheur veroorzaakte.

krasjes en scheurtjes

Reparatie nu altijd voor eigen rekening

In de updates die deze week zijn verspreid onder Apple Stores en serviceproviders, staat dat alle gevallen van enkelvoudige krasjes en scheurtjes niet langer onder de garantie vallen. Als een klant een enkelvoudig krasje of scheurtje als symptoom meldt, moet dit worden behandeld als een schadeclaim wegens een ongeval.

Dit betekent dat je in alle gevallen moet betalen voor de reparatie van zo’n enkelvoudig krasje of scheurtje. De verandering geldt vooralsnog alleen voor de iPhone en de Apple Watch. De iPad en de Mac zijn dus nog wel gedekt voor dergelijke beschadigingen.

Apple heeft geen specifieke reden opgegeven voor de aanpassing. Het beleid is altijd wat ongelijk geïmplementeerd geweest, waarbij sommige winkels en reparatiebedrijven coulanter waren dan andere. Met deze wijziging is die flexibiliteit ineens helemaal verdwenen, en draai je dus altijd zelf op voor het repareren van krasjes en scheurtjes.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu