KPN introduceert Zorgeloos-abonnementen met ‘gratis’ internet binnen EU

Thomas Haenen
5 september 2016, 11:53
2 min leestijd
KPN introduceert Zorgeloos-abonnementen met ‘gratis’ internet binnen EU

Met de nieuwe KPN Zorgeloos-abonnementen heb je geen buitenlandbundel meer nodig voor mobiel internet binnen de Europese Unie. KPN schrapt vanaf eind september de roamingkosten voor deze abonnementen.

Lees verder na de advertentie.

KPN roamingkosten afgeschaft

hi 4g

KPN is daarmee de eerste provider die roamingkosten binnen de Europese Unie afschaft. Het tegoed van de drie nieuwe abonnementen biedt in Nederland en de rest van de EU precies dezelfde geldigheid, waardoor je niet meer hoeft bij te betalen voor mobiel internet in het buitenland.

Vanaf 15 juni 2017 worden roamingkosten definitief afgeschaft binnen de Europese Unie. Door nieuwe Europese wetgeving mogen providers vanaf dan geen extra kosten rekenen voor het gebruik van je mobiele abonnement in het buitenland. De verwachting is dat de meeste providers al voor die tijd abonnementen introduceren zonder roamingkosten, maar KPN is er nu als eerste bij.

Het goedkoopste KPN Zorgeloos-abonnement kost 25 euro per maand, voor een duurder abonnement betaal je tot 40 euro per maand. Sluit je je abonnement voor één jaar af in plaats van twee jaar, dan betaal je 7,50 euro extra per maand. De nieuwe KPN-abonnementen zijn vanaf 29 september beschikbaar. De provider zegt dat er tijdelijk speciale actietarieven gevoerd zullen worden, al is nog onbekend welke korting precies geboden wordt.

KPN-abonnementBelminuten/SMSDatabundelPrijs per maand 2-jarigPrijs per maand 1-jarig
Zorgeloos InstapOnbeperkt1GB€ 25,-€ 32,50
Zorgeloos StandaardOnbeperkt5GB€ 30€ 37,50
Zorgeloos PremiumOnbeperkt10GB€ 40€ 47,50

KPN Zorgeloos-abonnementen

Je krijgt met de abonnementen van KPN toegang tot het 4G-netwerk van de provider, waarmee maximale downloadsnelheden van tot wel 225 Mbps mogelijk. Ben je door je databundel heen, dan wordt de snelheid verlaagd naar 64 Kbps. Genoeg voor WhatsApp en Twitter, maar niet voor bijvoorbeeld Netflix of Spotify. Ben je in het buitenland door je data heen dan heb je zelfs helemaal geen mobiel internet meer. Op iPhoned vind je de beste iPhone-aanbiedingen met een KPN-abonnement, of meld je aan voor onze speciale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over het laatste nieuws over de iPhone 7.

Klanten van KPN die ook digitale televisie of vast internet afnemen bij de provider hebben recht op verschillende extra’s. Met KPN Compleet kunnen zij kiezen uit extra zenderpakketten, twee keer zoveel mobiel internet en een vaste korting per maand.

Lees het laatste nieuws over KPN

Categorie: Providers

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen