De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

KPN begint met landelijke uitrol van wifi-hotspots

Rutger Otto
7 juli 2014, 16:55
1 min leestijd
KPN begint met landelijke uitrol van wifi-hotspots

De providers UPC en Ziggo zijn ermee begonnen, nu doet ook KPN mee. Het bedrijf is begonnen met de uitrol van een landelijk wifi-netwerk via de routers van klanten. Daarmee kun je als KPN klant met je smartphone gratis gebruikmaken van KPN wifi hotspots.

Lees verder na de advertentie.

kpn wifi hotspots klein

Volgens KPN zijn er eind dit jaar een miljoen hotspots door heel Nederland. In april is KPN begonnen met een voorzichtige uitrol van Fon-hotspots, de naam die KPN het netwerk meegeeft. Daardoor zijn er nu zo’n 250 duizend hotspots in Nederland, maar dat moeten er dus nog veel meer worden. Klanten van KPN krijgen vanzelf bericht als van hun modem een hotspot wordt gemaakt. Met de hotspots hebben passerende smartphonebezitters een snelheid van maximaal 2 Mbit per seconde. Daar heeft de eigenaar van het modem overigens geen last van.

Ook wifi in het buitenland

In tegenstelling tot UPC en Ziggo, kunnen klanten van KPN ook in het buitenland gebruikmaken van het Fon-netwerk. Handig, want dan zit je tijdens je vakantie in bijvoorbeeld Frankrijk, België of het Vereningd Koninkrijk dus niet meer zonder internet. Wereldwijd zijn er momenteel 13 miljoen Fon-hotspots. Eind 2016 moeten dat er maar liefst 35 miljoen zijn.

Om gebruik te maken van KPN wifi in het buitenland moet je wel een modem van KPN in huis hebben. Heb je alleen een mobiel abonnement, dan kun je alleen binnen Nederland van het netwerk gebruikmaken. Andersom werkt het zo: stel je jouw router niet open als hotspot, dan kun je er van anderen ook geen gebruik van maken.

Speciale KPN wifi app

Met een speciale app die je in de App Store kunt downloaden, kun je overigens nu al surfen op de beschikbare hotspots. Met een handig kaartje kun je zien waar de KPN wifi hotspots zich bij jou in de buurt bevinden.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu