Zo stel je bellen via 4G in bij KPN

Erwin Vogelaar
8 mei 2017, 19:09
2 min leestijd

KPN rolt een aanbiedersinstellingen-update voor iPhone-gebruikers uit. Deze bereidt de mogelijkheid voor om via 4G te bellen. Deze KPN VoLTE-optie moet je wel even inschakelen.

Lees verder na de advertentie.

Zo stel je KPN VoLTE in

Ben je klant van KPN en gebruik je een iPhone? Dan kun je elk moment een melding op je toestel verwachten met ‘Update voor aanbiedersinstellingen’. Druk op ‘Werk bij’ om deze update te installeren. Het gaat om versie 28.3. Doe je dit, dan krijg je nieuwe opties in het instellingenmenu van je iPhone. Die zijn bedoeld om VoLTE te activeren. Dit betekent dat je kunt bellen via een 4G-verbinding, terwijl dit normaal via 3G of 2G gebeurt.

KPN VoLTE

Om VoLTE in te schakelen, ga je naar het instellingenmenu van je iPhone. Hier ga je naar ‘Mobiel netwerk’ en daar kies je voor ‘Opties mobiele data’. Hier is het vernieuwde onderdeel van het instellingenmenu te vinden. Druk op ‘Schakel 4G in’ en kies daar voor ‘Gesprekken en data’ om ook tijdens telefoongesprekken 4G te gebruiken. Standaard staat deze optie op ‘Alleen data’. Wil je geen 4G gebruiken voor je telefoongesprekken, dan verander je dus niets.

KPN VoLTE

Het is op dit moment nog niet mogelijk om daadwerkelijk een VoLTE-gesprek te voeren via je iPhone. De nieuwe instellingen rollen nu eerst uit, waarna op een later tijdstip de mogelijkheid om VoLTE-gesprekken te voeren volgt.

Voordelen van bellen via 4G

Dit is iets om blij van te worden, want via VoLTE verbetert onder andere de geluidskwaliteit tijdens je gesprekken. Ook heb je met VoLTE vergeleken met 2G en 3G beter bereik en gaat het maken van een verbinding tussen twee bellers sneller.

De mogelijkheid om via 4G te bellen bij KPN is al een tijdje mogelijk met een aantal Samsung-toestellen waar Android op draait. Klanten van Vodafone kunnen sinds vorig jaar via 4G bellen op hun iPhone. Check bij onze zustersite SimOnly.nl voor sim only-abonnementen van KPN. Ook hebben we een overzicht met iPhone aanbiedingen met KPN-abonnement.

Lees het laatste nieuws over KPN

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen