KPN komt in oktober met Dropbox-alternatief KPN Up

Rutger Otto
29 juni 2014, 10:14
1 min leestijd
KPN komt in oktober met Dropbox-alternatief KPN Up

Met de eigen cloudopslagdienst KPN Up kunnen klanten van KPN gratis tot wel 25 gigabyte aan gegevens opslaan. Daarvoor is we een duurdere glasvezelverbinding nodig.

Lees verder na de advertentie.

kpn iphone

Dat meldt Tweakers, dat een interne presentatie van KPN in handen heeft waaruit dat blijkt. KPN Up moet dezelfde functionaliteiten bieden als Dropbox, Google Drive en gelijksoortige andere diensten. KPN neemt als voorbeeld van de dienst een foto die je met je smartphone neemt, die je wil delen.

Clouddienst van KPN

“Maak je bijvoorbeeld een foto met je smartphone, dan kun je deze dankzij de app van KPN Up ook openen op je tablet of laptop. KPN Up biedt met 25 gigabyte meer dan genoeg ruimte en is vanaf oktober dus gratis te gebruiken door klanten met een Glasvezelpakket.”

Het automatisch synchroniseren met tablet of computer wordt dus enkel beschikbaar voor klanten met glasvezel die 7,50 of 17,50 euro bijbetalen voor een hogere snelheid. Deze klanten krijgen 25 gigabyte aan opslag gratis. KPN gaat aan alle internetklanten glasvezel bieden, maar voor hoge download- en uploadsnelheden moet worden bijbetaald. Of mensen nog kunnen opwaarderen naar meer opslagruimte is onbekend.

Of KPN Up ook beschikbaar komt voor mensen met een ander abonnement of dat mensen er als losse betaaldienst gebruik van kunnen maken is eveneens nog niet bekend. KPN Up staat gepland voor een lancering in oktober.

CloudOpslag

KPN experimenteerde eerder met clouddiensten. In 2012 kwam het met CloudOpslag, waarmee je data zoals foto’s en documenten vanuit de cloud synchroniseert. Hiermee kun je tot 50 GB aan opslagruimte kopen. Er zijn verschillende pakketten waarvoor je verschillende bedragen per maand betaald. De goedkoopste is 5 GB voor 2,50 euro per maand. Voor 50 GB betaal je maandelijks 7,50 euro.

Lees meer over KPN

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu