De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

KPN kondigt video-on-demand dienst aan met live televisie

Rutger Otto
28 april 2015, 12:49
1 min leestijd
KPN kondigt video-on-demand dienst aan met live televisie

Provider KPN werkt aan KPN Play. Dit is een video-on-demand dienst zoals Netflix waarmee je via een app naar video’s en live televisie kan kijken. Ook als je geen klant van KPN bent.

Lees verder na de advertentie.

KPN Play

KPN Play moet ergens in het najaar van 2015 verschijnen als app voor iOS en Android. Gebruikers kunnen met de app verschillende films, series en live tv-zenders bekijken. Dat kan op het scherm van je iPhone of iPad, maar is via de hdmi-dongle van Google, Chromecast, ook op tv te bekijken.

Volgens de provider is Play het antwoord op ‘het veranderende kijkgedrag’. Met name jongeren kijken hun favoriete series en programma’s wanneer ze willen via internet. KPN zegt dat Play daarop inspeelt door ‘de meest populaire live tv-zenders en een ruim on-demand aanbod’ te presenteren.

Daarbij maakt het dus niet uit bij welke provider je zelf zit, de app van KPN is voor iedereen te gebruiken. Prijzen voor de dienst zijn nog niet bekend, net als een releasedatum van de service.

kpn play

App is nog in testfase

Momenteel werkt KPN nog aan Play met een gesloten groep gebruikers. Deze geven feedback op wat goed werkt en wat beter kan. Bij een volgende testronde, die over een paar maanden begint, wordt de groep gebruikers vergroot. “We zijn zeer binnenkort op zoek naar iedereen die geïnteresseerd is om samen met ons Play van KPN waar te maken.

Ook het aanbod van KPN Play blijft voorlopig onbekend. Wel verschilt de content volgens KPN van bijvoorbeeld Netflix door naast films en series ook gewone tv-programma’s aan te bieden. Gebruikers zouden ook zelf content van televisie kunnen opnemen.

Lees meer over KPN

Bron: KPN
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu