KPN neemt grote maatregelen
Redactie

De smartphone heeft telecombedrijven veel goeds gebracht.Toch zijn er ook een aantal nadelen voor deze bedrijven, want de sms- en bel-inkomsten dalen steeds meer door applicaties als WhatsApp, Facebook, Hyves, Viber, Skype en Ping Chat. KPN zag het aantal verstuurde smsjes dit kwartaal met ruim 10% dalen. Hier zijn ze natuurlijk absoluut niet blij mee, en daarom nemen ze maatregelen.

Nieuwe abonnementen

Binnenkort zal KPN nieuwe abonnementen introduceren waarbij mobiel internet centraal staat. Je krijgt bij de nieuwe abonnementen geen datalimiet van KPN, maar een aantal services. Je kan dit aantal services vergroten door extra te betalen. Zo moet het bijvoorbeeld mogelijk worden om een ‘voip’-, ‘social media’- en ‘chat’-service bij je abonnement te nemen.

KPN hoopt met deze nieuwe soorten abonnementen omzetdalingen van de mobiele telefonie en berichtgeving op te vangen. Het is nog niet bekend wat de nieuwe abonnementen en services zullen gaan kosten. Het is ook nog niet bekend wanneer deze verkocht zullen worden.

Via Emerce

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.