4G wordt sneller voor klanten van KPN en Hi

Rutger Otto
17 juni 2014, 15:05
2 min leestijd
4G wordt sneller voor klanten van KPN en Hi

Goed nieuws voor klanten van KPN en Hi die gebruikmaken van het 4G-netwerk: vanaf 1 juli gaat de snelheid omhoog. Dat heeft KPN laten weten. De provider gaat de 1800 MHz-frequentie gebruiken in combinatie met de huidige 4G-frequentie van 800 MHz, waardoor een snelheid van 200 Mbit per seconde gehaald kan worden.

Lees verder na de advertentie.

KPN iPhone 5s

Een fors verschil met de huidige snelheid van 4G, dat maximaal 100 Mbit per seconde haalt. Op het 1800 MHz-netwerk gaat KPN ook gebruikmaken van LTE Advanced, de opvolger van de huidige LTE-standaard. De huidige iPhones ondersteunen LTE Advanced echter niet.

Ook 4G voor iPhone 5-bezitters bij KPN en Hi

Wel goed nieuws voor bezitters van een iPhone 5 is de 1800 MHz-frequentie. De iPhone 5 ondersteunt wel 4G, maar het toestel werkt niet met de 800 MHZ-frequentieband. Met de nieuwe frequentie kunnen dus ook iPhone 5-bezitters met een KPN- of Hi-abonnement gebruikmaken van sneller mobiel internet, iets wat voor iPhone 5-bezitters bij T-Mobile al mogelijk was.

In eerste instantie wordt het snellere KPN en Hi 4G aangeboden in Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven, omdat daar al veel 4G-gebruikers zijn.

Verhoging databundels Hi en KPN

Niet alleen de snelheid van Hi en KPN 4G-abonnementen neemt toe, ook databundels van veel bestaande abonnementen worden gratis uitgebreid. Het KPN Alles-in-1 Instap-abonnement van 500MB gaat naar 1000MB en de databundel van Alles-in-1 Premium wordt van 4GB verhoogd naar 5GB. Sim only-abonnementen van KPN worden eveneens vergroot. Een Alles-in-1 Instap-abonnement bevat straks geen 250MB meer, maar 1000MB aan data.

Hi voorziet de databundels van Hi Medium en Hi Large van 1GB aan extra data. Voor sim only-abonnementen wordt alleen het meest uitgebreide abonnement groter: van 4GB naar 6GB. Alle abonnementen van Hi en KPN krijgen vanaf 1 juli een 4G-snelheid van 50 Mbit per seconde voor downloads en 25 Mbit per seconde uploads.

Het laatste KPN nieuws

Categorie: Providers
Spotlight: KPN

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's