KPN: ‘We hebben Apple om 4G knop gevraagd’
Roel van Hout

KPN heeft Apple om een 4G knop gevraagd die ervoor zorgt dat de iPhone niet op wifi overschakelt als 4G beschikbaar is.

Het kan zomaar zijn dat je geen zin hebt in een trage wifi-verbinding als je op een bepaalde locatie 4G-ontvangst hebt. In dat geval zou een 4G knop, die ervoor zorgt dat deze razendsnelle mobiele verbinding wifi overruled, goed van pas komen. Het kan bijvoorbeeld dat je in de trein zit, je browser opstart en vervolgens geconfronteerd wordt met een inlogscherm.

→ KPN iPhone kopen? Check de beste aanbiedingen!

Dat is vervelend: KPN-topman heeft Jaap Postma heeft daarom een verzoek bij Apple ingediend om een dergelijke knop, zegt hij tegen Tweakers. Apple heeft het genoteerd, maar of het bedrijf het verzoek zal inwilligen, is niet duidelijk.

4G knop zou luxeprobleem oplossen

4G knopWant natuurlijk is er geen sprake van een echt probleem dat moet worden opgelost: je kunt immers ook wifi even uitvinken – sinds iOS 7 is die optie bovendien een stuk sneller bereikbaar, via het Controlepaneel.

Vooralsnog heeft KPN het verzoek alleen aan Apple gedaan, maar Postma stelt dat het wel het overwegen waard is om ook de Android- en Windows Phone-ontwikkelaars met hetzelfde verzoek te benaderen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.