KPN gaat iPhone vanaf februari verkopen

Redactie
21 januari 2010, 17:19
2 min leestijd
KPN gaat iPhone vanaf februari verkopen

Als we de anonieme, betrouwbare bron van Tweakers.net mogen geloven gaat KPN vanaf februari de iPhone officieel aanbieden. Dit is mogelijk door de onderhandelingen die de telecommaatschappij had met Apple. 

‘Het alleenrecht van T-Mobile is verleden tijd’

Zodra KPN de iPhone officieel gaat aanbieden is het alleenrecht van T-Mobile verleden tijd. Op dit moment is de iPhone namelijk alleen te koop in combinatie met een abonnement van T-Mobile. Dit alleenrecht zien we vaker bij populaire telefoons, maar nog nooit heeft een Nederlandse telecommaatschappij zo veel omzet gegenereerd met zo’n exclusieve deal.

KPN verkocht al eerder iPhone aan vaste klanten

Onlangs was KPN ook al in het nieuws rondom de iPhone van Apple. KPN bood toen trouwe klanten al een KPN iPhone aan om te voorkomen dat ze zouden overstappen naar T-Mobile. De iPhone 3GS toestellen die aan KPN klanten werden aangeboden had het bedrijf zelf geïmporteerd uit België en Italië.

iPhone bij andere providers

Op het moment dat KPN de iPhone officieel gaat aanbieden kunnen andere telecom maatschappijen dit wellicht ook doen. Men verwacht dat de Vodafone iPhone niet lang op zich zal laten wachten en dat de iPhone mogelijk bij alle providers beschikbaar zal zijn.

Het kan dus zo zijn dat de iPhone binnen afzienbare tijd bij T-Mobile, KPN en Vodafone officieel te koop is. Op dit moment kan de iPhone in combinatie met een abonnement bij elke andere provider enkel worden afgesloten bij Phoneshop.

De iPhone-verkoop in het buitenland

In het buitenland hebben we al vaker gezien dat een telecommaatschappij het alleenrecht op de iPhone-verkoop verloor. Een vrij recent voorbeeld is ons buurland het Verenigd Koninkrijk. In dit land zagen we dat O2 het iPhone-monopolie verloor aan de andere providers in het land.

De verwachtingen voor Nederland

Men verwacht dat KPN veel iPhones zal gaan verkopen in Nederland als ze het recht in handen krijgen. Vooral veel zakelijke gebruikers zijn graag bij KPN aangesloten en hebben dus een tijdje gewacht met de aanschaf van het toestel. Naar verwachting zal de iPhone-verkoop bij KPN dus meteen goed van start gaan als de bron van Tweakers.net gelijk heeft.

Mogelijk dat tijdens het aankomende Apple Event op 27 januari meer duidelijkheid gegeven wordt door Apple over de wijziging in de exclusieve overeenkomsten met de telco’s.

Wij houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit vlak en vergeet je niet in te schrijven voor onze iPhone nieuwsbrief.

Bron: Tweakers.net

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's