KPN en Vodafone adverteren erop los
Redactie

Sinds vandaag is de iPhone 4 te koop bij verschillende providers. T-Mobile is dus niet meer de enige aanbieder van de smartphone. KPN en Vodafone zijn de twee grootste nieuwe partijen die vanaf vandaag de iPhone aanbieden. Beide bedrijven hebben de verkoop groots aangepakt met advertenties in landelijke kranten.

Kranten op het station

Op het station worden ‘s ochtends altijd kranten uitgedeeld. De grootste gratis ‘stationskranten’ zijn de Spits en de Metro. Beide kranten hadden vandaag een gesponsorde omslag. Bij zo’n omslag zie je geen kranten koppen, maar alleen de titel van de krant en een pagina grote advertentie. In totaal nemen deze advertenties vier hele pagina’s in beslag.

Vodafone in de Metro

De Metro kleurde vandaag helemaal rood door Vodafone. Met grote letters is de mensen duidelijk gemaakt dat de iPhone vandaag verkrijgbaar is bij Vodafone. ‘Start je iPhone, ons netwerk is er klaar voor!’.

KPN in de Spits

De Spits had vandaag een groene kleur door KPN. De strekking van deze advertentie was ongeveer hetzelfde als die van Vodafone in de Metro. De slagzin van hun advertentie was ‘Want zo’n iPhone verdient toch een topnetwerk?’. Hiermee doelt het bedrijf duidelijk op het netwerk van T-Mobile, want dit netwerk wordt vaak als onprettig ervaren door de iPhone-gebruikers.

Vodafone abri met verwijzing naar ‘Youpgate’ op Twitter

Op Twitter circuleerde vandaag een foto van een Vodafone abri met de tekst ‘Youpi! Ik ben weer bereikbaar!’ hiermee werd er een link gelegd naar de ‘Youpgate’ affaire waarin Youp van het Hek fel uithaalde naar de klantenservice van T-Mobile.

De afbeelding van de abri lijkt een photoshop te zijn. Via Twitter laat Vodafone weten dat het geen officiele uiting is:

LET OP: De abri met tekst ‘Youpie! Ik ben weer bereikbaar’ is geen officiele marketing uiting van Vodafone. Deze is gefotoshopt door derden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.